UFC

Nova prilika za Ankalaeva i Cutelabu na Fight Islandu

Kevin MacDonald, Ion Cutelaba i Magomed Ankalaev
 screenshot
Odrađen je i četvrti pokušaj ugovaranja revanša borbe Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe

Nakon kontroverznog završetka njihove akcijom pretrpane borbe odrađene posljednjeg dana veljače, UFC je tri puta do sada pokušavao ugovoriti revanš između Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe. Sva tri puta do sada borba je otkazana. Prvi put je zapravo slijedom COVID pandemije otkazana cijela priredba na kojoj su se trebali susresti, a onda je čak dva puta prošlog mjeseca borba otkazivana radi Cutelabinog pozitivnog COVID testa. Posljednji put to se dogodilo 29. kolovoza, na dan borbe, nakon što su borci dan ranije već sučeljeni.

Ovog puta će UFC ipak uzeti dovoljno vremena da bi virus u potpunosti napustio tijelo moldavskog poluteškaša pa je borba ugovorena za 24. listopada na Fight Islandu. Tamo se tada održava UFC 254 priredba, predvođena borbom Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea. Osim toga, princip rada na Fight Islandu trebao bi osigurati nemogućnost da se netko na dan borbe pojavi s pozitivnim testom, budući da testiranja tamo kreću čim borci slete u Abu Dhabi. Ovaj revanš fanovi željno iščekuju i čini se da bi se napokon mogao dogoditi

U prvoj su borbi žestoke izmjene krenule od samog početka, a u jednom trenutku se Cutelaba zaljuljao na nogama i spustio ruke. Nedugo nakon toga, smatrajući da je Moldavac žestoko uzdrman, sudac Kevin MacDonald prekinuo je borbu. To se ipak nije dogodilo, nego se radilo o Cutelabinoj glumi, kojom je pokušavao zavarati protivnika. Sudac to nije dobro procijenio, ali njegovu odluku opravdala je komisija koja borbu nije odlučila poništiti. Sve od tada jedan od njih čeka priliku dokazati da se poraz nije trebao dogoditi, dok onaj drugi želi potvrditi kako je prekid zapravo bio samo pitanje vremena.

24. listopada obojica bi napokon tu priliku mogli dobiti.

Linker
24. travanj 2024 17:04