UFC

Novi čavao u lijesu UFC-a 249: Rusija zabranila internacionalne letove!

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Loše vijesti nikada ne stižu same. U to se iz dana u dan iznova uvjerava i predsjednik UFC-a Dana White. Ako pandemija koronavirsa nije bila dovoljna, evo mu i novog incidenta problematičnog Jona Jonesa. Povrh svega, Rusija je ovaj tjedan zabranila sve međunarodne putničke avionske letove što je dodatni veliki problem u organizaciji meča Khabib vs. Tony s obzirom da se UFC prvak nalazi u Dagestanu.

Vjerojatno znate da UFC ne namjerava odustati od UFC-a 249, odnosno od meča između Nurmagomedova i Fergusona koji je zakazan za 18. travnja. Peti je to put da elitna promocija pokušava organizirati isti dvoboj pa ne čudi Roganova recentna ocjena da "White vjerojatno misli da je ovaj meč uklet i da zato tako silno želi organizirati UFC 249 neovisno o svemu".

No, to će biti još teže i još kompliciranije nakon recentne odluke ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je radi pandemije koronavirusa odlučio prizemljiti sve avionske letove. Ukoliko ste Rus koji je "zapeo" u inozemstvu, onda ćete dobiti priliku za povratak u zemlju. No, ukoliko planirate putovati u inozemstvo, mogli bi se načekati, javlja Reuters.

"I pod blokadom zračnog prometa, ruskim zrakoplovima će biti dopušteno da lete u druge zemlje kako bi vratile ruske državljane u zemlju ili ako dobiju posebnu dozvolu Vlade", stoji na web stranicama ruske Vlade.

Odluka za sada stoji do 5. travnja, ali je teško očekivati drastično poboljšanje situacije do tog datuma, a time i odustajanja od zračne blokade. Naravno, postoji šansa da se Khabibov let nađe među onima koji dobiju posebnu dozvolu Vlade, iako je u situaciji svjetske pandemije fokus Vladimira Putina vjerojatno na drugim prioritetima. Nurmagomedov je nedavno iz SAD-a odletio u svoj Dagestan, gdje je nastavio pripreme za meč protiv Tonyja Fergusona.

Linker
29. travanj 2024 15:29