UFC

Novi problemi oko Conora i Poiriera? White je odbio zahtjev za priredbu na stadionu

Conor McGregor i Dana White
 John Gurzinski / AFP
Borba Conora McGregora i Dustina Poiriera možda ipak nije toliko blizu službenog ugovaranja

Conor McGregor rekao je da je spreman za borbu protiv Dustina Poiriera u siječnju. Osim toga, zatražio je da se borba održi na stadionu u Dallasu. Dustin Poirier je to prihvatio i njemu se opcija s milijunskim gradom u Teksasu također sviđa. Činilo se kako je sve blizu konačnog dogovora, no naravno da se čeka UFC i njihovo mišljenje o svemu.

Sad se konačno po tom pitanju medijima obratio Dana White. Po njemu je borba gotovo dogovorena i smatra kako su preostale formalnosti.

"Conor je rekao 'da', Dustin je rekao 'da'. Dakle, sve je sad samo pitanje toga kad će ugovori biti potpisani", rekao je White, da bi onda dodao nešto što bi situaciju moglo zakomplicirati, iako se čini da on tako ne razmišlja.

"Imamo već dugo vremena dobar odnos s Jerryjem Jonesom (vlasnik Dallas Cowboysa) i oduvijek razmišljamo o stadionu u Dallasu. No, ja nemam namjeru ići u nikakvu dvoranu ili stadion dok ih mogu napuniti tek četvrtinom kapaciteta ili možda polovicom. Kad bude sve spremno za povratak publike, imat ćemo publiku", objasnio je White.

Conor je pri svojoj objavi djelovao kao da je to njegov zahtjev, odnosno u kojoj bi opciji prihvatio siječanj kao termin borbe protiv Poiriera. Naime, prvo je od UFC-a zahtijevao ovu godinu, a kod to nije uspio dobiti, onda je zatražio da jedan dio njegovih fanova može doći pogledati ga uživo. Stadion u Dallasu inače prima oko sto tisuća gledatelje, što znaći da bi se vjerojatno mogao napuniti s preko 20 tisuća.

Možda već danas ili sutra saznamo kakav je McGregorov stav po tom pitanju, tj. hoće li ga UFC ovog puta uspjeti u potpunosti slomiti i dovesti do toga da prihvati borbu u potpunosti uz njihove uvjete.

Linker
19. travanj 2024 18:37