UFC

Novozelandski nokauter zbog ozljede otpao s UFC 298 priredbe, kao zamjena uskočio - njegov brat!

Justin i Junior Tafa

 PROFIMEDIA, SCREENSHOT/YOUTUBE (MMA JUNKIE)
Justin Tafa povukao se s priredbe na dan službenog vaganja, a zamijenit će ga njegov brat Junior

Tijekom UFC-ovog službenog vaganja u petak, objavljeno je kako se novozelandski teškaš Justin Tafa (7-3-1) povukao iz meča s Brazilcem Marcosom Rogériom de Limom (21-9-1) zbog ozljede. Tafa i De Lima snage su trebali odmjeriti na preliminarnom dijelu UFC 298 priredbe.

Ovakav ishod nedvojbeno je razočaravajući za oba borca, osobito za samog Tafu koji je neporažen u posljednja četiri nastupa (tri pobjede i jedan ‘no contest‘). Nokautirao je Austena Lanea, Parkera Portera i Harryja Hunsuckera, svu trojicu u prvoj rundi, a sada ga je ozljeda spriječila da izbori svoj plasman među rangirane teškaše. Ulaz u TOP 15 nudio mu je upravo De Lima koji, kao svojevrsni "gatekeeper", zauzima 15. poziciju u službenom poretku.

De Lima je posljednji put nastupio krajem srpnja prošle godine, na UFC 291 priredbi, kada je poražen od Derricka Lewisa, koji ga je na samom otvaranju borbe rušio letećim koljeno, a onda i završio silovitim "ground and poundom". S obzirom na to da je vijest o Tafinoj objavi stigla vrlo kasno, činilo se kako je malo vjerojatno da će UFC pronaći borca koji bi nadomjestio 30-godišnjeg Novozelanđanina, no u posljednji tren uskočio je - njegov brat Junior.

De Lima je prihvatio Juniora kao svog novog protivnika, a mlađem Tafi (27 godina) vaga je pokazala 113 kilograma i to samo pet minuta prije zatvaranja roka za vaganje. Atletska komisija Kalifornije (CSAC) odobrila je zamjenu, te će predstojeća UFC 298 priredba u Anaheimu na popisu ipak imati 12 borbi kako je inicijalno i planirano.

Junior 23.ožujka ima zakazan meč s Karlom Williamsom na UFC Fight Night priredbi u Apexu, a ukupno je u karijeri odradio šest profesionalnih mečeva, pri čemu je upisao pet pobjeda i jedan poraz. U svom UFC debiju jednoglasnom je odlukom poražen od Mohammada Usmana, dok je u posljednjem meču nokautirao Portera u prvoj rundi

Linker
30. travanj 2024 03:11