UFC

Objavljena zanimljiva ljestvica boraca koji su najviše zaradili nastupima u UFC-u

Dana White
 screenshot/Ultimate Fighter
Na Redditu se pojavila izuzetno zanimljiva ljestvica koja nam otkriva kojih deset UFC boraca je do sada uspjelo najviše zaraditi honorarima za nastup u najpoznatijem svjetskom MMA borilištu.

Podaci su prikupljeni s web stranice Harcord, a na njoj se nalaze oni poznati iznosi honorara, bez zarade od prodanih prijenosa. Da je ona unesena, odnosno da je javno poznata, vjerojatno bi bilo nekih promjena u samom poretku i vjerujemo da bi se tu našla recimo Ronda Rousey. No, i ovako je zanimljivo vidjeti koga to UFC tako dobro plaća.

Nikoga neće začuditi što se na prvom mjestu nalazi Conor McGregor. Najpopularniji borac u povijesti ovog sporta samo od honorara je uzeo 12 milijuna dolara, a sigurno je kako će za ovomjesečni nastup uzeti još minimalno tri. Drugoplasirani borac i uvjerljivo najplaćeniji borac koji nikad nije držao UFC titulu je Alistair Overeem. Nizozemcu je do sada isplaćeno 9.5 milijuna dolara, a dobar PPV postotak sigurno je pokupio u slučajevima kad se borio protiv Brocka Lesnara te protiv Stipe Miočića za UFC titulu prvaka.

Treće mjesto pripada Khabibu Nurmagomedovu, koji je samo borbom protiv Dustina Poiriera gotovo zaradio koliko kroz većinu dotadašnje karijere dok je na četvrtom mjestu "Spider" Anderson Silva. Peti je Michael Bisping, a šesti Georges St-Pierre. Mjesto ispod je Jon Jones koji će minimalno rečenicu ranije spomenutu dvojicu preskočiti nastupom idućeg mjeseca protiv Dominicka Reyesa. Mark Hunt je osmi s više nego krasnim iznosom za borca koji je UFC napustio uz osam pobjeda, osam poraza i jednu neodlučenu borbu. Top 10 zatvaraju Donald Cerrone, kojem tek slijedi zarada karijere te Daniel Cormier koji će još jednu priliku za veliku zaradu imati kroz treću borbu protiv Stipe Miočića.

Linker
27. travanj 2024 01:42