UFC

Odbije li Khabib ponudu UFC-a, a McGregor pobijedi Poiriera, jasno je s kime se Irac bori za titulu

Conor McGregor
 Screenshot (YouTube, UFC)
Predsjednik UFC-a otkrio je svoje planove za uvijek uzbudljivu laku kategoriju

Idealan rasplet za Danu Whitea i UFC uključivao bi pobjedu Conora McGregora u meču s Dustinom Poirierom i pristanak Khabiba Nurmagomedova na još jednu borbu u kojoj bi neporaženi Dagestanac ponovno za protivnika imao slavnoga Irca.

Borba je to koja ima potencijal porušiti sve rekorde gledanosti, ali i borba od koje neće biti ništa ako Khabib ostane pri tome da je meč protiv Justina Gaethjea bio posljednji u njegovoj karijeri.

No, bez obzira na sve ono što će se događati u narednim danima, White je jasan - borba McGregora i Poiriera, koja nas čeka 23. siječnja, neće biti za titulu pa čak i da ove sekunde predsjednik UFC-a sazna kako Khabiba na povratak nagovoriti neće.

Što će se onda dogoditi s lakom kategorijom i upražnjenim naslovom?

"Ako se Khabib zaista umirovi, onda će se u tom trenutku najbolje rangirani borac za titulu boriti s Conorom. Naravno, pod uvjetom da Conor pobijedi Poiriera", otkrio je razgovarajući s ESPN-om White svoj plan B.

Pogledamo li kako u ovim trenucima izgleda UFC-ov poredak u lakoj kategoriji, vidjet ćemo da na ljestvici izazivača prvo mjesto zauzima Justin Gaethje. Znači, pobijedi li 'Notorious', a u međuvremenu nekim čudom ne dođe do značajnijih promjena na rankingu, poprilično je jasno tko će Ircu stajati na putu do povratka na tron.

Naravno, te planove još uvijek može pokvariti Dustin Poirier...

UFC-ov ranking u lakoj kategoriji:

Prvak: Khabib Nurmagomedov

1. Justin Gaethje
2. Dustin Poirier
3. Charles Oliveira
4. Conor McGregor
5. Tony Ferguson

Linker
20. travanj 2024 08:27