UFC

Odbijena žalba Iona Cutelabe na poraz od Ankalaeva

Cutelaba vs Ankalaev
 screenshot
Ion Cutebala nije uspio izboriti pravnu pobjedu kojom bi bio poništen njegov poraz od Magomeda Ankalaeva. Komisija u Virginiji nije uvažila njegovu žalbu te krajnji ishod borbe održane 29. veljače ostaje pobjeda Ankalaeva tehničkim nokautom.

Pravi vatromet u trajanju od 38 sekundi ponudila je borba Iona Cutelabe i Magomeda Ankalaeva. Akcija od prvog sudačkog znaka prekinuta je nakon reakcije suca Kevina MacDonalda, koji je potpuno nepotrebno uskočio smatrajući da je Moldavac nesposoban nastaviti borbu, iako se i dalje nalazio čvrsto na nogama te uzvraćao udarce. Upravo zbog toga je "Hulk" odlučio podnijeti žalbu na takav ishod.

Ipak, ona nije urodila plodom te je Moldavac doživio još jedno razočaranje dok nestrpljivo čeka priliku za revanš. No, zbog problema s napuštanjem Rusije, Ankalaev trenutno nije u stanju tu mu priliku pružiti.

"Nakon dva mjeseca čekanja revanša koji je otkazan, nisam dobio odgovor kakvom sam se nadao. Još jednom sam pokraden. Ovdje jednostavno nema pravde, radi se o dodatku na istu pogrešku. Kakva je svrha komisije ako oni dva mjeseca samo ignoriraju istinu", napisao je Cutelaba u Instagram objavi, kojom je otkrio kako će njegov poraz i dalje ostati službeno upisan.

Predsjednica komisije, Mary Broz-Vaughan, u svom je službenom izvješću objasnila ovu odluku.

"Nismo pronašli nikakav dokaz da je sudac MacDonald donio odluku na temelju bilo čemu drugom nego namjeri da spriječi ozljedu jednog od natjecatelja. Smatram odluku suca, čiji je zadatak prekinuti borbu prije nego što dođe do neželjenih posljedica, opravdanom. Ako snimka, repriza ili neko drugo mišljenje dovede do kasnijeg premišljanja po pitanju odluke, to ne smije imati nikakvog utjecaja. Prema tome, ovdje ne vidim nikakvo kršenje pravila. Ishod borbe ostaje prekid tehničkim nokautom", napisala je.

Revanš ove borbe trebao bi se održati čim se situacija u svijetu normalizira. On je već bio ugovoren za 18. travnja, a UFC bi ga vjerojatno pokušao organizirati na nekoj od priredbi u svibnju da uvjeti do omogućuju. Ovako će se Cutelaba morati strpjeti do uvjeta koji će Ankalaevu omogućiti sigurno napuštanje Rusije i povratak u istu.

Linker
20. travanj 2024 03:18