UFC

Oglasio se Dana White: ‘Nisam htio poniziti Miočića s ponudom za privremeni pojas, to bi bila sramota!‘

Stipe Miočić

 JASON SILVA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jason Silva/zuma Press/profimedia
Otkrio je i detalje oko Jonesovog oporavka

Teško je uopće opisati koliko je ovaj rasplet rastužio hrvatsku borilačku javnost. Toliko smo dugo čekali ponovno gledati Stipu Miočića u kavezu, a pitanje je hoćemo li uopće više i dobiti priliku. Naime, u kolovozu je napunio 41 godinu te je narativ bio takav da bi se nakon ove borbe trebao umiroviti. Stvari se sada mijenjaju. Ili ne?

Naime, Jones bi se treninzima trebao vratiti za osam mjeseci. Dok se još i spremi za meč, Miočić će već zagaziti u 43. godinu života i tada ovaj meč više neće imati prevelikog smisla. Uostalom, pitanje bi li pojas uopće bio ulog. Za najboljeg teškaša u povijesti nema prevelikog smisla raditi meč u ovim godinama ako ulog nije zlato oko struka. Tu dolazimo do pitanja zašto Miočić nije jedan od boraca koji će pokušati dobiti taj privremeni pojas, ali odgovor ćete morati potražiti kod Dane Whitea.

A odgovor je i stigao. Naime, glavna vedeta UFC-a smatra da bi pokazao veliko nepoštovanje prema Miočiću da je povukao određeni potez.

"Stipe se ne bori za privremenu titulu. Imate najvećeg teškaša svih vremena protiv najvećeg umjetnika mješovitih borilačkih vještina svih vremena. Ovo je borba za nasljeđe. Čak i zvati Miočića i tražiti od njega da se bori za privremenu titulu je potpuno nepoštovanje. Ovo je borba za dvije legende, naslijeđe, dvoje najvećih, navijači to žele vidjeti, ja to želim vidjeti i obojica to žele. Ne želim gledati Miočića u borbi za privremeni pojas", kazao je.

Otkrio je i par detalja o oporavku Jonesa:

"Mislio je da je lakša ozljeda, ali ništa od toga. Obavio je magnet, vidjet ćemo", zaključio je.

Linker
17. svibanj 2024 08:51