UFC

Olimpijski hrvač Mark Madsen potpisao za UFC i debitira u Kopenhagenu

Mark Madsen
Bivši hrvač i osvajač srebrne medalje grčko- rimskim stilom Mark Overgaard Madsen potpisao je ugovor s UFC-om. Danac će za promociju debitirati u rujnu na priredbi u Kopenhagenu protiv Danilla Belluarda.

UFC-ova laka kategorija tako je sada bogatija za još jedno ime koje će u Octagon donijeti elitne hrvačke sposobnosti. 34- godišnji Madsen osigurao je srebrnu medalju u kategoriji do 75 kilograma na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016 uz što je više puta osvajao medalje na Svjetskim prvenstvima (četiri srebra i jedna bronca.)

"Olimpijac" je MMA karijeru započeo 2013. i do sada je upisao osam pobjeda bez poraza. Od pobjeda tri je ostvario submissionom, tri odlukom i dvije tehničkim nokautom, a sve borbe odradio je regionalnoj sceni u Danskoj. Posljednji put se borio u lipnju kada je gušenjem s leđa zaustavio Patricka Nielsena, profesionalnog boksača i bivšeg izazivača za privremeni WBA pojas.

Madsen je dio Extreme Couture tima gdje trenira pod vodstvom umirovljenog UFC veterana Martina Kampanna u ulozi glavnog trenera.

Dobrodošlicu u UFC priredit će mu Danillo Belluardo. 25- godišnji Talijan koji se borio i na FFC-u protiv Luke Jelčića u karijeri ima omjer od 12 pobjeda uz četiri poraza. U UFC-u je debitirao na priredbi u Stockholmu održanoj u lipnju i od Joela Alvareza doživio poraz tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Madsen i Belluardo nastupit će u sklopu UFC Fight Night 160 priredbe koja se 28. rujna održava u Royal Areni, u Kopenhagenu. Event predvode Jack Hermansson i Jared Cannonier u srednjoj kategoriji.

Linker
03. svibanj 2024 20:56