UFC

Oliveirin menadžer odbacio borbu protiv Gaethjea: ‘Zaslužujemo borbu za titulu‘

Charles Oliveira
 screenshot/YouTube
Brazilski borac trenutno se nalazi unutar niza od osam uzastopnih pobjeda

Iako je Dana White prije koji dan izjavio kako UFC priprema borbu Justina Gaethjea i Charlesa Oliveira, koja bi po svemu sudeći trebala biti borba za izazivača lake kategorije, ista još uvijek nije dogovorena. Zapravo, pregovori nisu niti krenuli te je to White očito samo iznio svoj vlastiti plan.

To se lako može zaključiti iz izjave koju je Oliveirin trener i menadžer, Diego Lima, dao u razgovoru za MMA Fighting, otkrivši kako se njihovi planovi malo razlikuju od onih predsjednika UFC-a.

"Iskreno vjerujem kako Charles odmah zaslužuje borbu za titulu. Ima osam pobjeda u nizu, na sjajan je način pobijedio Kevina Leeja, a onda u potpunosti izdominirao Fergusona. A Ferguson je jedan od najboljih u ovoj diviziji. Još donedavno je imao 12 pobjeda u nizu. Mislim da je Charles spreman i kako ima dovoljno referenci za mjesto izazivača. Uz sav respekt za Gaethjea, Khabib je prošao kroz njega. To se mora računati. Vjerujem kako se Charles u svojoj idućoj borbi treba boriti za pojas protiv pobjednika borbe McGregora i Poiriera, ne protiv Gaethjea. No, znamo kako borba McGregora i Poiriera uz sebe ima puno toga. Potpuno će drugo značenje sve imati ako pobijedi Dustin, a drugo ako to bude Conor", rekao je Lima, odmah otkrivši kako će tražiti i novi ugovor. To očekuje na račun svega što je Charles u posljednje dvije godine napravio, budući da je osim niza pobjeda uspio nanizati i postavljanje nekoliko rekorda promocije.

"Mi svakako želimo što prije potpisati novi ugovor i dogovoriti borbu. Vjerujem kako će uz božji blagoslov to biti za titulu. Pogledajte poziciju gdje se nalazi, koliko pobjeda ima u nizu i što je napravio u posljednjoj borbi. Charles svakako zaslužuje poboljšanje primanja, ne samo zbog pozicije na rankingu nego zbog toga što se upisao u povijesti promocije. Najviše bonusa, najviše prekida, najviše prisiljavanja na predaju. U idućim borbama može srušiti još dva ili tri rekorda. Sve to plus borba protiv Fergusona bi trebali biti jako važno po pitanju novog ugovora", otkrio je.

Ne isključuje ipak niti mogućnost da se njegov pulen na kraju ipak bori protiv Gaethjea, ako se tako poklopi slijed okolnosti, velikim dijelom ovisan o glavnoj borbi UFC 257 priredbe. U tom slučaju je uvjeren u još jednu pobjedu.

"Justin je dobar borac, a takvi dovode do dobrih borbi, to smo mogli vidjeti u Charlesovim posljednjim borbama. On je spreman pobijediti bilo koga u ovoj diviziji. Svi znaju kako izgleda Charlesova borba na podu, a vidjeli su sav napredak u hrvanju i borbi na nogama. Gaethje je težak protivnik, ali vidim Charlesa kao pobjednika u apsolutno svim segmentima. Ako se ta borba ugovori, prostudirati ćemo Gaethjea, a onda krenuti svim silama po pobjedu", najavio je samouvjereno. Za tako nešto svako na primjeru posljednjih nastupa svog borca itekako ima temelja.

Linker
19. travanj 2024 08:57