UFC

‘On je jednostavno životinja. Bilo tko tko je ostvario deset pobjeda zaredom ima visoku razinu samopouzdanja‘

Merab Dvalishvili

 SEAN M. HAFFEY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sean M. Haffey/getty Images/profimedia
‘Merab je strašan, strašan lik. I to je savršeno jer Sean voli izazove i opet će svi zašutjeti‘

Sve je jasnije da će Sean O‘Malley prije ili kasnije morati obraniti titulu UFC prvaka bantam kategorije protiv Meraba ‘The Machine‘ Dvalishvilija. Barem je takvo mišljenje O‘Malleyjevog dugogodišnjeg trenera, Tima Welcha.

˝Jednostavno osjećam da su velike šanse da je on sljedeći“, izjavio je Welch za ‘The MMA Hour‘. ˝Tko drugi bi mogao biti? Cory Sandhagen? Za Topuriu je još prerano. U svakom slučaju ta odluka je UFC-ova, ali mislim da su najveće šanse da je Merab sljedeći. Mislim da je to fer. Moramo proći kroz njega. Zaslužio je, ima deset pobjeda zaredom.“

‘Suga‘ Sean je ovaj mjesec na UFC 299 priredbi ostvario svoju prvu uspješnu obranu naslova protiv Marlona Vere dok s druge strane ‘Stroj‘ Dvalishvili je na fantastičnom nizu od deset uvjerljivih pobjeda, a svoju zadnju je upisao dominantnom izvedbom protiv Henryja Cejuda na UFC 298 priredbi.

Time trenutno drži rekord u UFC-ovoj bantam kategoriji za najduži pobjednički niz. O‘Malley je najprije prozvao Iliu Topuriu, međutim ubrzo nakon svoje posljednje pobjede je promijenio mišljenje i putem društvenih mreža izrazio želju za susret s Dvalishvilijem. Welch je otkrio kako se njegov borac sprema za borbu negdje između rujna i studenog ove godine. U istom intervjuu izrazio je veliko strahopoštovanje prema gruzijskom izazivaču:

˝Merab je jednostavno životinja. Bilo tko tko je ostvario deset pobjeda zaredom ima visoku razinu samopouzdanja, zastrašujuću. Njegova izdržljivost je nevjerojatna, strašna. Njegova sprema za pet rundi borbe je strašna, ali znam da se nikada nije susreo s nekim poput Seana i vrlo sam uzbuđen. Definitivno ima puno načina da pobijedimo taj meč, ali i da ga izgubimo. Sean uvijek bude spreman, ali Merab je pravi problem, stvarno je.“

Uz rečeno, Welch je rekao kako Dvalishvili ipak nije najteži izazov s kojim se O‘Malley mora nositi, i da je najteži izazov već riješen, a to je bio Aljamain Sterling. Na kraju je još poručio da vjeruje da će trenutni bantam prvak ponovno ušutkati sve koji sumnjaju u njega:

˝Merab je strašan, strašan lik. I to je savršeno jer Sean voli izazove i opet će svi zašutjeti.“

Linker
26. travanj 2024 09:03