UFC

Otkriveno do koje težine Jon Jones namjerava doći: ‘Bit će to najveći i najopakiji teškaš ikad‘

Jon Jones
 screenshot (Instagram)
Sve se čini kako bi Jon Jones u teškoj kategoriji mogao nastupati na njenoj gornjoj granici

Već neko vrijeme nismo dobili nove informacije o Jonu Jonesu i njegovom debiju u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Novinari su Danu Whitea već prestali ispitivati o tome, nakon što im je White više puta rekao kako o Jonesu neće razmišljati do iduće godine, budući da tada dolazi termin za koji je dugogodišnji prvak poluteške kategorije najavio povratak.

Dana White nije medijima otkrio niti hoće li se s Jonesom vidjeti ovog tjedna u Las Vegasu, gdje će on biti prisutan na proglašenju novih članova Kuće slavnih. Naime, Jon će po prvi puta postati dio iste i to u dijelu s najvećim borbama, budući da je za tu čast odabran njegov prvi okršaj protiv Alexandera Gustafssona.

No, zato postoji netko tko nešto ipak zna o Jonesovim planovima. To je čovjek koji se odnedavno brine za njegovu karijeru, Richard Schaefer. On je neke novosti otkrio Arielu Helwaniju.

"Rekao mi je da će biti spreman u studenom ili prosincu. Želi dobiti masu, no namjerava ju dobiti na pametan način, strateški. Rekao mi je da ne namjerava samo nabiti masu i vidi veliki teškaš, nego želi dobiti nešto što bi nazvao pravom masom", rekao je Schaefer kako stvari trenutno stoje, otkrivši ono što većinu zanima:

"Između ostalog, jučer smo razgovarali. On je sad na oko 117 kilograma. 117 kilograma mišićne eksplozivne mase. Njegov cilj je doći na oko 125 kilograma te tako postati najveći i najopakiji teškaš kojeg je UFC ikad vidio."

Jones je uvijek bio krupan poluteškaš, a to je nešto što mu je veliki broj fanova zamjerao te ga zbog toga slao u tešku kategoriju. To je također razlog zašto oko Jonesovog dolaska među teškaše postoji toliko uzbuđenje, no čini se kako oni koji su se nadali vidjeti ga protiv većih boraca od njega neće doći na svoje. Očito je kako Jones namjerava doći u situaciju gdje će čak za tešku kategoriju morati odrađivati skidanje kilograma. Očito nikome ne namjerava dozvoliti bilo kakvu prednost.

Uostalom, nedavno se pohvalio svojim masivnim kvadricepsima. Ovo bi uistinu trebao biti Jon Jones 2.0.

Linker
20. travanj 2024 06:25