UFC

Otkriveno koliko je koštao Trumpov dolazak na UFC 244 i tko ga je platio

Colby Covington i Donald Trump
 Instgram
Američki predsjednik Donald Trump je bio VIP gost prošlog vikenda na velikoj i vrlo pompoznoj UFC-ovoj priredbi u New Yorku. Čelni čovjek SAD-a je stigao u pratnji svoje svite, a očekivano ga je pratilo veliko osiguranje. Predsjednik UFC-a Dana White je veliki Trumpov prijatelj i agitator pa ne čudi da je ovaj odlučio svojim prisustvom uveličati meč između Diaza i Masvidala.

Američki mediji su otkrili koliko je točno koštao njegov dolazak na UFC 244, ali i tko je platio konačni račun.

Prema Washington Postu sam dolazak Trumpa je stajao oko 50 tisuća dolara odnosno oko 330 tisuća kuna. Većina tog "ceha" otpada na osiguranje i "catering". Osim Trumpa u njegovoj sviti je su bili njegovi sinovi Donald Jr. i Erik, a viđeni su i neku drugi uglednici Republikanske stranke. Prema istom mediju, račun će na kraju platiti Republikanski nacionalni komitet, krovno tijelo Republikanske stranke.

Podsjetimo kako je aktualni prvi izazivač u velter kategoriji i bivši privremeni prvak Colby Covington bio Trumpov gost u Bijeloj kući, a očekivalo se da bi američki predsjednik mogao užibo pogledati neki njegov nastup. Poput onog za titulu protiv Kamarua Usmana, koji je zakazan za 14. prosinac i Las Vegas. No, Trump se na kraju odlučio na pompoznu priredbu u New Yorku kojom je dobio ogroman publicitet, a time vjerojatno i mnogo političke koristi. Čini se kako je Covington "izvisio" za sada.

Linker
19. travanj 2024 13:54