UFC

Overeem i Rozenstruik UFC-u donijeli veliku gledanost u jakoj konkurenciji

Alistair Overeem i Jairzinho Rozenstruik
 screenshot
UFC on ESPN 7, koji se proteklog vikenda održao u Washingtonu, treći je najgledaniji ovogodišnji UFC program na ESPN-u. Tako promocija može biti zadovoljna rezultatima pred kraj godine, iako ih još čekaju dva vrlo zanimljiva eventa.

Sedma UFC-ova priredba na glavnom kanalu najveće svjetske sportske mreže privukla je pred ekrane prosjek od 1.071.000 gledatelja, gdje je okršaj Overeema i Rozenstruika pratilo 1.4 milijuna ljubitelja borilačkog sporta.

Ovo je drugi najgledaniji UFC program na ESPN-u, budući da je tek "za dlaku" gledaniji bio onaj u lipnju, predvođen Francisom Ngannouom i Juniorom Dos Santosom. Tada je prosjek bio 1.091.000 gledatelja. Dokaz da je Ngannou trenutno najjače ESPN ime je to što je on vlasnik i najboljeg rezultata. Prva priredba na toj mreži, predvođena njegovom pobjedom nad Cainom Velasquezom, postigla je prosjek od 1.463.000 gledatelja, dok je posljednju UFC borbu bivšeg dvostrukog prvaka gledalo 1.7 milijuna.

UFC je ove godine održao sedam priredbi na glavnom ESPN kanalu te 22 Fight Nighta na ESPN+ servisu. Više puta su izjavili kako se zadovoljni rezultatima, iako oni još uvijek nisu niti blizu onima s FOX televizije, gdje su vrlo često znali otići i preko tri milijuna gledatelja. No, treba uzeti u obzir to kako je FOX javna, a ESPN specijalizirana mreža.

Osim toga, UFC je ovog vikenda imao ozbiljnu konkurenciju u jakim susretima u Americi izuzetno popularnog studentskog američkog nogometa. Kad na kraju godina podvuku crtu, uvjereni smo da će UFC objaviti kako su i više nego zadovoljni time kako je prošla prva godina emitiranja na ovoj elitnoj sportskoj mreži.

Linker
26. travanj 2024 18:04