UFC

Overeem u završnici prebio i zaustavio Sakaija, OSP se brutalnim nokautom vratio u polutešku!

Alistair Overeem
 GREG BAKER / AFP
I 21 godinu nakon svog profesionalnog MMA debija, veliki 'The Reem' zna kako oduševiti svoje fanove

Koronavirus odigrao je svoje i UFC Vegas 9 priredba svela se na svega sedam okršaja, ali i to je bilo više nego dovoljno da se zadovolje apetiti većine MMA fanova. A posebno su mogli biti zadovoljni oni koji već godinama prate karijeru jednog od najpoznatijih i najuspješnijih boraca u povijesti - Alistaira Overeema (47-18-1 nc).

Legendarni nizozemski nokauter u svom je 66. profesionalnom MMA nastupu stigao do 47. pobjede. Augusto Sakai (15-2-1) zaustavljen je u petoj rundi velikog teškaškog okršaja u Las Vegasu, što bi značilo da se Overeemov posljednji pohod na UFC titulu nastavlja u smjeru koji si je bivši Dream, Strikeforce i K-1 World Grand Prix prvak zacrtao.

Nije to bila lako izborena pobjeda. Brazilac japanskih korijena sa šest je uzastopnih trijumfa stigao na meč s legendarnim udaračem i pokazao u više navrata da je itekako ozbiljan i dobar borac.

Ulazio je Sakai često u razmjene, više puta precizno i snažno, pogotovo u prvoj polovici borbe, pogađao Alistaira, ali 40-godišnji veteran pokazao je smirenost u trenucima kada bi se mnogi slomili.

U drugoj polovici treće runde Overeem iz jednog klinča ruši svog suparnika, napada ga 'ground-and-poundom' i od tog trenutka počinje biti taj koji preuzima kontrolu nad borbom. Djelovao je MMA veteran u završnici odmorniji, precizniji i agresivniji, a ulogu je definitivno odigralo i njegovo veliko iskustvo.

Imao je Overeem i u četvrtoj rundi jedno prekrasno rušenje poslije kojeg je kišom udaraca zasuo Sakaija. 11-godina mlađi Augusto izdržao je u tim trenucima prave bombe, krvi je bilo posvuda i vidno izranjavan dočekao je početak posljednje dionice.

No, Alistair je pronašao dobitnu kombinaciju. Odmah na startu pete runde ruši Sakaija i u samo 26 sekundi zadaje dovoljno udaraca da uvjeri suca Herba Deana kako nastavak borbe više nema smisla.

 

OSP se brutalnim nokautom vratio u polutešku

U sunaslovnoj borbi večeri Ovince Saint Preux (25-14) brutalnim je nokautom zaustavio Alonza Menifielda (9-2).

U tijeku je bila završnica druge runde, Menifield se nakon nekoliko uspješnih kombinacija nešto više oslobodio, no onda je OSP pokazao zašto je jedan od najiskusnijih UFC-ovih boraca te je lijevim krošeom, u trenucima dok se povlačio, sjajno kontrirao i srušio svog protivnika.

OSP-u je ovo bila 25. profesionalna pobjeda i uspješan povratak u polutešku koju je nakratko napustio zbog meča s poznatim teškašem Benom Rothwellom.

Spomenimo još da je do vrijedne pobjede stigao Michel Pereira koji je gušenjem u posljednjih pola minute meča zaustavio Zelima Imadaeva. Ruski borac prosvjedovao je zbog prekida, činilo se da nije tapkao, ali treba istaknuti da je Pereira u tim trenucima imao sigurnu prednost na sudačkim karticama.

UFC Vegas 9 rezultati:

 

Alistair Overeem def. Augusto Sakai, TKO (R5, 0:26)

Ovince Saint Preux def. Alonzo Menifield, KO (R2, 4:07)

Michel Pereira def. Zelim Imadaevm, gušenje (R3, 4:39)

Andre Muniz def. Bartosz Fabinski, poluga na ruci (R1, 2:42)

Brian Kelleher def. Ray Rodriguez, gušenje (R1, 0:39)

Viviane Araujo def. Montana De La Rosa, jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 29-28)

Hunter Azure def. Cole Smith, jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!

Linker
21. prosinac 2020 14:29