UFC

‘Paddy Pimblett je dobar odabir za Fergusona. Mlad je, ali mora još napredovati, puno rada je ispred njega‘

Paddy Pimblett

 SEAN M. HAFFEY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sean M. Haffey/getty Images/profimedia
Nije se proslavio u posljednjoj borbi iako je pobijedio Jareda Gordona

Bilo je podosta sumnji kada je objavljeno da će se bivši privremeni prvak u lakoj kategoriji Tony Ferguson suočiti sa zvijezdom u usponu Paddyjem Pimblettom u svom povratku na UFC 296 priredbi.

Nekada smatran jednim od najboljih u diviziji, Ferguson se u posljednje vrijeme mučio izgubivši šest borbi zaredom, uključujući četiri prekidom. U međuvremenu, Pimblett je dobio veliki pritisak od strane UFC-a zahvaljujući svojoj rastućoj popularnosti, ali unatoč četiri pobjede u oktogonu, suočio se s nekim kritikama da je daleko od uglađenog proizvoda bez obzira na pozornost koju dobiva.

U svom posljednjem nastupu, Pimblett je slavio kontroverznom pobjedom odlukom sudaca unatoč tome što mnogi vjeruju da je njegov protivnik Jared Gordon zaslužio pobijediti.

Beneil Dariush, koji je u subotu predvodi priredbu UFC on ESPN 52 protiv Armana Tsarukyana, bio je među onima koji su bili iznenađeni kada je meč najavljen, ali s vremenom mu se meč svidio, posebno kada je u pitanju njegov bivši protivnik Ferguson.

"Iskreno, iznenadio sam se kad sam vidio, ali tako je kako je. Čini se da Tony ne želi uskoro odustati. Ako ništa drugo, mislim da je ovo dobra borba za njega", kazao je.

U međuvremenu, Dariush ne može reći koja će biti gornja granica za Pimbletta u samo četiri borbe u njegovoj UFC karijeri, ali zna da Englez još mora puno raditi ako se želi nositi s najboljim borcima na svijetu u lakoj kategoriji.

"Što se tiče talenta, ako me pogledate na početku moje karijere, nisam bio ni blizu ovoga što sam sada, a ista bi stvar mogla biti i s njim. Njegov rast bi mogao biti eksponencijalan i mogao bi jednog dana postati prvak. U ovom trenutku samo mislim da mu treba puno rada", zaključio je.

Linker
06. svibanj 2024 03:43