UFC

Paddy Pimblett nakon impresivnog debija: ‘Imam osobnost, imam izgled, novi kralj je tu!‘

Paddy Pimblett
 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Momak iz Liverpoola napravio je sve ono što je potrebno da bi se njegov "hype" pokrenuo

Na priredbi gdje je jedan borac iz Liverpoola, a radi se naravno o Darrenu Tillu, pao na najnižu stepenicu svoje dosadašnje UFC karijere, jedan drugi "scouser" svoju je impresivno započeo. Radi se naravno o Paddyju Pimblettu, donedavno najvećoj zvijezdi Cage Warriorsa, čiji se debi dugo čekao, a onda nije razočarao. U vrlo uzbudljivoj borbi savladao je "The Baddy" Luigija Vendraminija prekidom pred kraj prve runde. Pobjeda, nokaut i zarađeni bonus, sve sjajno za odlično predstavljanje.

"Pokazao sam svima da sam u mogućnosti proći kroz probleme, budući da me pogodio s nekoliko dobrih lijevih krošea. Moram prestati dozvoljavati ljudima da me udaraju u lice. Previše sam željan pružiti show pa spustim ruke i ulazim u vatrene okršaje s ljudima. To radim i u dvorani, ne mogu si pomoći. Volim se boriti, znam da je to glupo jer može otići u krivom smjeru, no ovog puta ipak nije", rekao je Paddy na službenoj konferenciji za medije nakon priredbe.

Otkrio je kako je zapravo postojao problem s pronalaskom protivnika za njega i to ne s njegove strane. Poručio je također kako od danas nadalje nema namjeru odbiti niti jednu borbu. Čim dođe ponuda, on istu namjerava prihvatiti.

"Vendramini je četvrto ime koje sam dobio za ovu borbu. I za svakog od preostalih sam rekao da prihvaćam borbu. Nikad u takvoj situaciji nisam rekao ne. Nisam kujica. Koga kod mi stave na ugovoru za borbu, ja ću taj ugovor potpisati. Nije mi bitno jesu li rangirani, odakle dolaze ili hoću li se boriti u njihovom dvorištu. Čak i da je kod njih, svi će poludjeti kad ja krenem prema borilištu. To je ono što ja radim", najavio je svoje namjere, otkrivši kako po pitanju idućeg nastupa ipak ima ideju:

"Kao što je Dana sam rekao, kad me odlučio istaknuti, zna da će biti zabavno vratiti se u Englesku sa mnom na programu. Studeni ili prosinac, dajte priredbu u Engleskoj i idemo razvaliti krov dvorane."

Doveo je Paddy svoj omjer sada na 17-3, uz 13. trijumf prekidom (šest puta nokautom, sedam puta prisiljavanjem na predaju). Zadovoljan je što je prezentirao više nego što su mnogi vjerovali da može. Osim toga je dodao nešto na račun svog vlastitog marketinga.

"Ljudi misle da sam ja grappler, a sad sam ih sve ušutkao. Mogu udarati, mogu grapplati, mogu hrvati. Imam osobnost, imam izgled. Novi kralj je ovdje", poručio je još svima Paddy.

Bio vam simpatičan ili ne, jasno je kako ćemo ga se teško riješiti. Uostalom, on je sportaš s karakterom na kakav nije moguće biti ravnodušan. I vjerojatno će vas svaka njegova borba privući. Ako zbog ničega drugog onda jer ćete znati da nikako ne bi trebala biti dosadna.

Linker
26. travanj 2024 05:17