UFC

Paul Craig nakon pobjede prozvao Anthonyja Smitha, odgovor je jako brzo dobio

Paul Craig

 Vianney Le Caer/Shutterstock Editorial/Profimedia
Škot je još jednom potvrdio kako je najopasniji upravo onda kad se čini najugroženiji

Nema nikakve sumnje kako će se Paul Craig od idućeg tjedna naći čvrsto unutar Top 10 poretka ljestvice izazivača UFC-ove poluteške kategorije. Impresivna pobjeda nad Nikitom Krylovim, njegova osma u UFC-u (sve je ostvario prekidom) mu to zasluženo osigurava.

S time u mislima, odmah nakon borbe odradio je jednu kratku prozivku. Zatražio je glavnu borbu priredbe u Škotskoj, a preko puta sebe želi vidjeti jednog od zapravo najprozivanijih UFC boraca, Anthonyja Smitha. Kasnije je na konferenciji za medije i objasnio zbog čega je baš "Lionhearta" odabrao kao nekoga koga želi vidjeti s druge strane Octagona.

"Svi u Top 10 imaju izvanredan jiu-jitsu, ali također su odlični udarači i hrvači. Moraš biti kompletan borac da bi se ovdje natjecao. Ne možeš imati samo jednu stvar, osim ako ste 'Bearjew". Sve što vam treba je Bearjew-jitsu i pomoću toga se možete popeti na vrh i postati prvak", izjavio je Craig, referirajući se na svoj nadimak, nakon toga odmah dodavši:

"Mislim li da Anthony Smith ima dobar jiu-jitsu? Naravno. Je li bolji od mog? Sumnjam. Nije gladan poput mene i nije spreman sam sebe dovesti u opasnost da bi došao do zahvata kojim će protivnika prisiliti na predaju. Ja sam lovac na zahvate. Moje borbe su kao pričanje priče. Kad bih vam pričao svoj dan, to baš ne bi bila uzbudljiva priča. No, ovo što radim u sportu, unutar borbe, to je zabava kakvu želite. Uvjeren sam da ponudim ljudima ono što žele baš svaki put kad uđem u Octagon."

Pored svega toga Craig je borac dobrog smisla za humor. Jedan od dokaza toga je što ga se prije svake borbe predstavlja kao kung fu borca.

No, vratimo se kratko na Anthonyja Smitha, koji je bez borbe od rujna prošle godine, kad je savladavši Ryana Spanna upisao treću pobjedu u nizu. A sad je prozvan dva vikenda za redom, od pobjednika UFC-ovih glavnih borbi. Prvo od Magomeda Ankalaeva, a onda i od strane Craiga. Vrlo brzo je na prozivku odgovorio.

"Ankalev... Craig... Tko god. Odgovor je da. Ja nisam taj kojeg trebate nagovoriti", kratko je odgovorio bivši izazivač za titulu.

Hoće li UFC ugovoriti borbu Smitha i Craiga? Ako uistinu misle uskoro u Glasgow, a nakon londonske priredbe to uopće ne bi bila loša niti neočekivana odluka, ta borba zvuči kao nešto što će podići tribine na noge.

Linker
15. travanj 2024 13:36