UFC

Paul Felder o borbi protiv Natea Diaza: ‘Takva borba se ne odbija, on je legenda‘

Paul Felder
 Andre Borges/AGIF via AFP
Informacija kako bi Nate Diaz uskoro mogao dobiti borbu dovela je do raznih špekulacija

U svom obraćanju medijima nakon što je došao na Fight Island te prošao potrebno vrijeme izolacije, Dana White rekao je nešto o planovima UFC-a za Natea Diaza. Ukratko, rekao je kako se radi na borbi za njega, ista bi se održala u lakoj kategoriji te bi pobjeda dovela Natea u jako dobru poziciju. Nakon takvog misterioznog otkrivanja kojim zapravo nije otkriveno gotovo ništa, krenule su očekivane špekulacije. Odjednom je isplivalo ime Paula Feldera pa su se čak na društvenim mrežama pojavile fotografije "Irish Dragona" i Diaza uz najavu borbe. Naravno da je Felder, koji se također nalazi na Fight Islandu u ulozi komentatora, reagirao na to.

"Puno ljudi me je spominjalo ili tagiralo uz vijest kako se radi na borbi između Natea Diaza i mene. No, to nije istina. Ako bi me nazvali za tu borbu, bio bih apsolutno zainteresiran. Kao što je već Dan Hooker rekao na istu temu, borio bih se protiv njega u srednjoj ili poluteškoj kategorije, nije problem. To je borba koju prihvaćaš neovisno o takvim stvarima. Nate je legenda i volio bih tu borbu, no ovdje se ne radi o meni. Volio bih da sam ja u pitanju", rekao je Felder u razgovoru za MMA Fighting, nakon čega je upitan zna li nešto o tome tko bi mogao biti planirani protivnik za Natea:

"Ne znam o kome je riječ. Charles Oliveira je rekao da je odbio borbu protiv Gaethjea pa je možda Justin protivnik za Diaza. Nemam nikakvih informacija iznutra. No, ako se Gaethje oklizne na koru od banane i ne bude u stanju odraditi tu borbu, ja sam spreman."

Nakon što se početkom prošle godine gotovo umirovio, Paul Felder vratio se borbama na nevjerojatan način. Borbu protiv Rafaela Dos Anjosa prihvatio je samo pet dana prije održavanja, skinuo je kilograme te odradio pet ratničkih rundi borbe koju je ipak neupitno izgubio. No, vratio se na pravi način i fanovi ga žele gledati. Niti ranking mu nije previše pao, budući da se nalazi na osmom mjestu ljestvice izazivača lake kategorije. Sad je samo pitanje što mu slijedi.

"Znate mene, što mi se pojavi na putu, spreman sam odgovoriti. Trenutno čekamo, no sigurno je kako sam i dalje u igri, kako ću se boriti. Malo sam se našao pribijen u zid, bilo je tu nekih kontroverzi oko odluke borbe protiv Dana Hookera. Zatim sam prošlu borbu prihvatio samo pet dana prije održavanja, no to je i dalje poraz. Dakle, imam dva poraza u nizu po drugi put u karijeri. Prošli put sam se vratio na osvetnički način pa vjerujem da je to moguće i ovog puta. No, još uvijek nisam tamo niti imam pravo svoje ime baciti među Top 5. Treba ponovno pobjeđivati", vrlo smireno i odgovorno je objasnio svoju situaciju.

Priču o Felderovoj 2020. godini, s naglaskom na borbu protiv Dos Anjosa i njegov ratnički stav o istoj, možete pogledati ispod teksta.

Linker
23. travanj 2024 13:29