UFC

Paulo Costa prijeti Adesanyi: 'Bit će divlje, nokautirat ću ga i neću mu pružiti ruku'

Paulo Costa
 screenshot
Paulo Costa nema namjeru sklapati nikakva prijateljstva s Israelom Adesanyom nakon njihove borbe

19. rujna napokon bi u Octagon trebali ući Israel Adesanya i Paulo Costa. Borba je to koja se čeka još od listopada prošle godine, odnosno otkako je Adesanya došao do titule pobjedom protiv Roberta Whittakera. Costa je dva mjeseca ranije savladao Yoela Romera i uparivanje ovog dvojca bilo je logično. To se i trebalo dogoditi, no Costa se zimus ozlijedio te je Yoel Romero bio Adesanyin protivnik u njegovoj prvoj obrani titule. Tako je borba koju svi žele vidjeti bila na čekanju, tijekom kojeg su s obje strane poprilično porasle tenzije.

Costa teško može prijeći preko svega što je Adesanya rekao o njemu. Optužbe za korištenje steroida već su postale uobičajene, a nisu nedostajali niti razni nazivi, poput "napucanog majmuna", za koje nekim čudom Adesanya nije proglašen rasistom. Sve to dovelo je do stanja preko kojeg Brazilac ne može prijeći te nema nikakvu namjeru nakon borbe se praviti kao da ničega nije bilo.

"Čak i nakon što ga nokautiram, neću mu pružiti ruku. Bit će divlje, bit će nasilno. Vjerujem da ću ga uhvatiti i nokautirati u drugoj rundi jer prvu će mi većinom bježati", rekao je Costa u razgovoru za MMA Junkie, dodavši odmah nešto o taktici kakvu ima za borbu.

"Neću samo stajati i čekati ga. Znam da može puno trčati po kavezu i da je to ono što želi raditi, ono što inače radi. Neću raditi ono što je radio Yoel Romero. Lovit ću ga unutar kaveza, a onda ću skratiti distancu i pogađati udarce u tijelo, a zatim u lice. Ne smijem biti previše brzoplet kao Whittaker, ali ne smijem biti niti spor poput Romera. Moram pronaći neku sredinu. Srećom, razlikujem se od obojice budući da ja mogu raditi pritisak svih 25 minuta."

Robert Whittaker je uistinu u toj borbi previše srljao, dok je Romero bio pasivan i ponašao se kao da Adesanya ima zadatak napasti njega, a ne da je on taj koji je došao preoteti titulu prvaka. Zapravo, kad se pogleda dosadašnji UFC rezime prvaka, jasno se zaključi da su mu najviše problema stvorili Marvin Vettori i Kelvin Gastelum, borci koji su uspijevali ići naprijed, ali tako da su kratili distancu te time nisu dozvoljavali Adesanyi da se razmaše, odnosno da koristi svoj raznovrstan arsenal udaraca. Negdje na tom tragu možemo prepoznati ono što u svojim najavama govori Costa.

"Mogu protiv njega biti jako agresivan. Mogu ga pritiskati, a u rukama imam jako puno snage. Uostalom, takav sam svuda, kosti, ruke, noge. A protiv njega mi je potreban samo jedan udarac da završim borbu. Želim mu samo poručiti da ne odustaje od ove borbe, da mi da priliku i da se borimo. Došlo je vrijeme da mu se suprotstavim te da vidimo koliko njegovo mršavo tijelo i mršava faca udaraca mogu podnijeti", izuzetno je motiviran Costa, pred borbu nakon koje može postati UFC prvak srednje kategorije.

Ova borba predstavlja tek drugi slučaj u povijesti da će se za titulu boriti dva do sada neporažena borca. Prvi put je to viđeno sad već davne 2009. godine, kad je Rashad Evans branio titulu protiv Lyota Machide te je tim putem doživio svoj prvi poraz.

Linker
23. travanj 2024 17:28