UFC

Paulo Costa želi borbu protiv Chimaeva, tvrdi da je ‘lažljivi‘ Blachowicz odbio meč

 Paulo Costa 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nije želio toliko dugo čekati za borbu protiv Khamzata u desetom mjesecu, pa je od UFC-a tražio da mu nađe još jednu borbu ranije

Puno je toga nejasno oko toga tko je idući protivnik Paula Coste. Za sad se čini da je najizgledniji Khamzat Chimaev u desetom mjesecu u Abu Dhabiju, a nudio mu se i Jan Blachowicz. Costa se nije borio od prošlog ljeta i pobjede nad Lukeom Rockhodom, tako da uskoro možemo očekivati službenu najavu nekog meča.

Blachowicz je optužio Costu da ga izbjegava i da je odbio borbu, dok s druge strane sve više izvora govori da se Costa iduće bori protiv Chimaeva. Sinoć je Costa gostovao u ‘‘The MMA Houru‘‘ gdje je govorio o oba scenarija:

‘‘Stalno gnjavim UFC da mi dogovori borbu ranije, tipa u šestom mjesecu. Mislim d aimaju ugovor s vladom u Dubaiu i da zato moraju tamo gurati velike borbe. Sviđa mi se borba protiv Chimaeva, mislim da je to dobar meč. Ima puno ‘hypea‘ oko tog meča, ljudi to žele gledati. Stalno me pitaju za tu borbu‘‘, rekao je Costa.

Helwani ga je pitao i da razjasni situaciju s Blachowiczem:

‘‘Tri ili četiri dana smo dogovarali taj meč, da bi UFC na kraju i pristao. Rekli su mi da mogu ići u polutešku i boriti se s Janom, a nakon toga u srednju protiv Chimaeva. Ja sam pristao i to sam napisao na Twitteru, Jan se složio. Onda se sutradan Jan samo pojavio i rekao da odustaje. Rekao je da više jednostavno ne želi tu borbu. Rekao je da sam ja odbio. Jan laže, ja ništa nisam odbio‘‘, objasnio je.

Hoće li UFC Costi dati neku borbu prije Chimaeva, vidjet ćemo. Svakako bi ga bilo zanimljivo ponovno gledati u poluteškoj i to protiv bivšeg prvaka.

Linker
25. travanj 2024 11:26