UFC

Pedro Munhoz objasnio zašto nije mogao nastaviti meč: ‘20 minuta ništa nisam vidio‘

Pedro Munhoz

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Devetorangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije zadobio je težak ubod u oko

Jedan od ukupno 12 mečeva na sinoćnjoj UFC 276 priredbi ostao je bez pobjednika. Ne, nije se radilo o neriješenom ishodu, nego o ''no contestu''.

Borba Seana O'Malleyja i Pedra Munhoza, dvojice rangiranih boraca bantam kategorije, prekinuta je nakon tri minute i devet sekundi druge runde. ''Sugar'' je prilikom jedne sekvence nenamjerno zabio prste u oko Munhoza, a Brazilac je zatražio pauzu.

Doktor je ušao pregledati Munhoza koji se nije uspijevao oporaviti, a Brazilac je opisao kako ne samo da ne vidi na to oko, nego osjeća i bol zbog uboda. To je bio dovoljan znak da se meč prekine, a iako je O'Malley slavio kao da je pobijedio, službenog pobjednika nema.

Sean je navukao i određene kritike zbog slavlja, jer Pedro Munhoz je odnio prvu rundu na dvije od tri sudačke kartice. Lako moguće da bi i druga runda otišla na stranu Munhoza, jer Sean O'Malley pružio je jedan od najpasivnijih nastupa u svojoj karijeri.

Unatoč tome, ''Sugar'' smatra da je dominirao i da je Munhoz zapravo tražio lakši način za izaći iz ovog meča. Teško je u to povjerovati, jer Pedro Munhoz je borac koji u prethodnih 27 profesionalnih nastupa nikad nije završen, a borio se s nekolicinom ubojitih boraca kao što su Jose Aldo, Dominick Cruz, Aljamain Sterling, Frankie Edgar itd.

PojedinI borci poput Brycea Mitchella, Randyja Browna i Sergia Pettisa pomalo su ipak skeptični oko Munhozove nemogućnosti za nastavkom meča, a Pedro se napokon oglasio i objasnio zašto nije mogao nastaviti borbu.

''Hajde da objasnim svima što se dogodilo u borbi protiv Seana O'Malleyja. Uboden sam u oko u prvoj rundi, ali nastavio sam se boriti, a nedugo nakon toga primio sam i udarac u međunožje. Borba se nastavila i razmijenili smo nekoliko udaraca. U drugoj rundi zadobio sam još jedan ubod u oko. 20 minuta ništa nisam mogao vidjeti. Odveden sam u bolnicu gdje su koristili posebne kapi za oči koje su mi umrtvile oko kako bi ga mogli otvoriti. Napravili su pregled oka, a medicinsko izvješće kaže da imam ogrebotine oko cijele rožnice. Zbog toga nisam mogao otvoriti oko i ništa nisam vidjeo. Sudac me ispitivao mogu li gledati na to oko, a doktor je odlučio da meč treba prekinuti. To se večeras dogodilo.'', objasnio je Munhoz u videu koji je objavio na Instagramu.

Suludo je uopće i pomišljati da je Munhoz tražio način za ''spasiti se'', jer on je bio blago bolji borac do tog trenutka i Sean O'Malley definitivno nije odrađivao meč zbog kojeg bi borac poput Munhoza tražio način za odustati.

Linker
15. travanj 2024 13:40