UFC

Pereira nema granice, nakon nastupa na UFC-u 300 planira Ercegu ‘oteti‘ glavnu borbu večeri

Alex Pereira

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Ako bi se ovo ostvarilo, borio bi se dvaput u samo tri tjedna

Alex Pereira (9-2) mogao bi imati pune ruke posla u UFC-u u nadolazećim mjesecima ove godine. Pereira, aktualni prvak u poluteškoj kategoriji, trebao bi prvi put braniti svoj pojas protiv Jamahala Hilla (12-1, 1 NC). Meč je na rasporedu sljedeći mjesec kao glavna borba večeri na iščekivanom UFC-u 300.

I dok bi većina uzela slobodno vrijeme nakon uspješne obrane naslova, to nije dio "Poatanovog" plana. Čini se da Brazilac razmišlja o potencijalnoj borbi na događaju koji je na rasporedu tri tjedna nakon okruglog UFC-a 300, a održat će se 4. svibnja u Rio de Janeiru, to jest u njegovoj domovini, Brazilu.

U glavnoj borbi UFC-a 301, Alexandre Pantoja (27-5) brani svoj pojas muha kategorije protiv Australca hrvatskih korijena Stevea Ercega (12-1). Ako bi Pereira ušao u kavez, vrlo vjerojatno bi on predvodio priredbu, ali to bi se znalo tek par tjedana prije. U podcastu Weighing In, Josh Thomson otkrio je da Pereira ima klazuulu za ovaj slučaj:

"U ugovoru mu stoji da ako ‘prođe‘ kroz Hilla, može nastupiti na UFC-u 301".

Ako "Poatan" pobijedi protiv Hilla, pod pretpostavkom da će nakon obrane naslova iz borbe izaći zdrav i sposoban, ima nekoliko opcija za sljedećeg protivnika.

Prvo, mogao bi se suočiti s glavnim izazivačem Magomedom Ankalaevim (18-1-1, 1 NC), koji je dotukao Johnnyja Walkera (21-8, 1 NC) ranije ove godine. Osigurao je jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri u kojoj je čak 10 borbi završio nokautom.

Možda i Pereira napravi korak naprijed. Privremeni prvak u teškoj kategoriji Tom Aspinall žudi za borbom. Dok čeka sučeljavanje i ishod meča Jona Jonesa i Stipe Miočića, Aspinall mora ostati aktivan i mogao bi pristati na borbu s "Poatanom". Živi bili pa vidjeli...

Linker
09. travanj 2024 07:40