UFC

Pod upitnikom najveći UFC-ov event godine: Komisija zabranila održavanje UFC-a 249 u Brooklynu!

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson
 Screenshot/Youtube
UFC 249 s Khabibom i Fergusonom u glavnim ulogama će morati potražiti novi dom. U srijedu je, naime, Komisija u New Yorku ugasila bilo kakve nade da bi se ovaj dugo iščekivani event mogao održati u Brooklynu (Barclays Centar). Razlog je naravno globalna pandemija koronavirusa, koja i u SAD-u poprima sve veće razmjere.

"Iz razlog opreza i radi nedavnih naputaka Centra za kontrolu bolesti, kao i naputaka Države New York, Komisija u New Yorku je informirala UFC da se UFC 249 ne može održati u New Yorku", potvrdile su osobe iz Komisije za New York Times.

Ne radi se o neočekivanom raspletu, no ovo je definitivno potvrda da UFC mora napraviti novu strategiju ukoliko želi održati bilo kakav event u narednim tjednima i mjesecima.

Podsjetimo kako je promocija već bila prisiljena otkazati naredna tri eventa radi pandemije koronavirusa. Tom prilikom je predsjednik Dana White potvrdio da će se UFC 249 održati kao što je to planirano.

"Ta borba će se dogoditi!", izjavio je White govoreći o popisu borbi koji je trebao biti na rasporedu sredinom idućeg mjeseca.

Predsjednik UFC-a je bio spreman i na priredbu bez publike, a da je znao kako bi se mogla dogoditi odbijenica iz New Yorka se može iščitati iz iduće rečenice.

"Bez publike. Nije bitno. Vjerojatno se neće niti održati u SAD-u, ali ta borba će se održati", dodao je.

Kada pitate Nurmagomedova, koji je u utorak sudjelovao na "chatu" uživo na Instagramu, on ipak nije tako siguran. Oprezno je komentirao čitavu situaciju.

"Vidjet ćemo. U narednih nekoliko dana Dana će nam poslati lokaciju", potvrdio je UFC prvak.

Očito je na potezu UFC, koji mora predstaviti neki plan za svoje poslovanje. Ako nema evenata, nema niti UFC-a. A to bi moglo značiti pravu katatstrofu. Ne samo za elitnu svjetsku MMA promociju, nego za čitav sport koji predvodi.

Linker
28. travanj 2024 06:10