UFC

Pogled na sudačke kartice: Dva suca su Blachowiczu dala tri runde, Ankalaevu jedna 10-8 runda

Jan Blachowicz vs. Magomed Ankalaev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
U komentarima slobodno ostavite svoja viđenja sudačkih kartica

Poznata vam je priča oko ozljede Jiria Prochazke i napuštanja pojasa u poluteškoj kategoriji, a noćas smo trebali dobiti novog prvaka između Magomeda Ankalaeva i Jana Blachowicza. No, to se nije dogodilo jer je borba završila neriješeno, a pomalo komično je što se sljedeća borba za titulu održava već sljedećeg mjeseca i to između Glovera Teixeire i sedmorangiranog Jamahala Hilla.

Bez obzira na riječi Dane Whitea da je noćašnja glavna borba večeri bila ‘‘užasna‘‘, to nikako nije slučaj. Oba borca su pokazala da su vrhunski sportaši i da su obojica u tom meču imali svoje momente. Odluka je takva kakva jest, tako da je razumljiva frustracija fanova ali i samih boraca.

Tko je pobijedio koju rundu i kako, donosimo u nastavku. Naime, suci Mike Bell i Sal D‘Amato su Blachowiczu dali tri runde 10-9, a Bell je zadnje dvije bodovao 10-9 za Ankalaeva. D‘Amato je četvrtu rundu bodovao 10-9 za Ankalaeva a petu 10-8 za Ankalaeva što je i presudilo, a treći sudac Derek Cleary je treću, četvrtu i petu rundu bodovao 10-9 za Ankalaeva, a isto tako prve dvije za Blachowicza što je rezultiralo neriješenom borbom.

image

Sudačke kartice

Mma Fighting

Što reći. 10-8 za Ankalaeva u posljednjoj rundi je dobra odluka, no 10-9 za Ankalaeva u trećoj rundi nema previše smisla. Jan je u toj rundi u potpunosti uništio Ankalaeva ‘‘low kickovima‘‘ te je štetom bio ‘‘close to finish‘‘ jer je Ankalaev počeo skakutati od bolova i nekoliko puta je čučnuo. Ankalaev je upisao rušenje krajem te runde, no ukoliko gledamo štetu kao najvažniji kriterij, u trećoj je rundi ona bila na strani Blachowicza. Kad se sve zbroji i oduzme, rijetko tko bi se bunio da je Ankalaev otišao s pojasom nakon borbe, a s pravom je bio frustriran nakon meča.

Uistinu teška borba za bodovanje, a u komentarima slobodno ostavite svoja viđenja borbe i ovih sudačkih kartica.

Linker
23. travanj 2024 09:58