UFC

Pogledajte službene sudačke kartice sinoćnjeg ‘main eventa‘: Fanovi imaju vrlo podijeljena mišljenja

Gamrot i Tsarukyan

 ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia
Mnogi smatraju da je Tsarukyan trebao pobijediti

Dva velika talenta lake kategorije su se dobro oznojili dok su čekali proglašenje pobjednika nakon sinoćnjeg rata od pet rundi, a pobjedu je ipak odnio poljski borac i bivši KSW prvak, Mateusz Gamrot.

Nakon vrlo kompetitivnih 25 minuta borbe na sinoćnjem UFC on ESPN 38 eventu, pobjedu je odnio Mateusz Gamrot sa 48-47 na službenim sudačkim karticama. Sva tri suca su Tsarukyanu dala prve dvije runde, a Gamrotu ostale tri.

Bila je ovo vrlo bliska borba u kojoj je u prve dvije runde Tsarukyan bio bolji na nogama i u udaračkom aspektu, ali kako je borba išla dalje Gamrot je bio sve uspješniji u borbi na parteru. Suci su odlučili da je ipak Gamrot taj koji je bio nešto bolji u borbi te je pobijedio, ali fanovi raspravljaju o takvoj odluci i tvrde da je Tsarukyan zaslužio pobjedu.

U trećoj rundi je Tsarukyan krenuo jako i otvorio ju je sa jakim udarcem u tijelo i odmah iza toga pogađa dobar desni kroše. Gamrot je na to pokušao odgovoriti 'single leg' rušenjem ali je Arman uspio obraniti. U četvrtoj je Arman pogodio i dobar 'spinning back fist' koji Gamrota šalje na pod, ali se uspio oporaviti.

Pobijedio je Gamrot jednoglasnom sudačkom odlukom, a službene sudačke kartice pogledajte ovdje:

Linker
27. travanj 2024 04:04