UFC

Poirier je odbio borbu za titulu prvaka, neće postati niti idući izazivač

Dustin Poirier
 screenshot (YouTube, UFC)
Iako je donedavno tako tvrdio, Dustinu Poirieru osvajanje UFC titule ipak nije glavna ambicija

15. svibnja UFC će dobiti novog prvaka lake kategorije. Bit će to pobjednik borbe između Charlesa Oliveire i Michaela Chandlera, a ta informacija iznenadila je sve koji su u borbi za titulu očekivali Dustina Poiriera. Uostalom, sam Poirier tvrdi kako je titula ono što sanja i što je njegova najveća ambicija. Je li uistinu tako? Dana White je otkrio kako nije, odnosno da je Dustin odabrao krenuti putem većeg honorara umjesto da spomenutu ambiciju pokuša ostvariti.

To je White otkrio u razgovoru s Aaronom Bronsteterom s TSN-a, koji je pokrenuo temu borbe za spomenutu titulu i ono što je, kako je gore spomenuto, mnoge iznenadilo, da u njoj nema Poiriera.

"Poirieru je borba za titulu ponuđena, no on je htio revanš protiv Conora, što meni u potpunosti ima smisla. Oliveira ima iza sebe fantastičnu pobjedu nad Tonyjem Fergusonom, izgledao je potpuno dominantno protiv tipa za koga puno ljudi vjeruje kako se trebao boriti protiv Khabiba i kako bi imao najveće šanse savladati ga", rekao je White, objasnivši kako je Oliveira bio sigurna opcija, dodavši kako je došlo do Chandlera.

"Onda se tu poput tornada pojavio Chandler, izgledao je opako dobro u svojoj posljednjoj borbi, tako da nam je to itekako imalo smisla", komentar je nastupa bivšeg Bellatorovog prvaka.

Kad se već dogodio takav razvoj situacije, svoje frustracije iskazao je Justin Gaethje, koji još uvijek nema protivnika, a koji je također bio kandidat za spomenutu borbu. Kaže predsjednik UFC-a kako za njega imaju plan. Jedino iz ovoga što je izjavio nije lako shvatiti hoće li Gaethjea staviti na čekanje do borbe za titulu ili će u međuvremenu nešto odraditi.

"Gaethje je u posljednjoj borbi izgubio od Khabiba, borio se za titulu. Njemu ćemo pripremiti nešto dobro, pobjednik borbe za titulu bi se onda trebao boriti protiv njega", stav je o Justinu, kojim je otkriveno kako pobjednik borbe Conora McGregora i Dustina Poiriera očito neće postati izazivač. Kako sad stvari stoje, ta bi se borba trebala održati dva mjeseca nakon Oliveire i Chandlera.

Dugo se čekao razvoj ove situacije, a sad je napokon većina toga posloženo. Najvažnije od svega je to što je UFC napokon prihvatio odluku Khabiba Nurmagomedova i divizija ide dalje. Tko god smatra da zaslužuje postati novi čovjek na tronu, trebao bi dobiti priliku to i dokazati.

Linker
20. travanj 2024 03:17