UFC

Poirier otkrio u kakvoj su fazi pregovori za borbu protiv McGregora

Dustin Poirier
 screenshot/YouTube
Conor McGregor, Dustin Poirier i UFC imaju problem oko datuma njihovog potencijalnog revanša

Već neko vrijeme otvoreno se govori o borbi Conora McGregora i Dustina Poiriera, odnosno o njihovom revanšu koji bi trebao predvoditi jednu od nadolazećih UFC-ovih PPV priredbi. Promocija je imala ideju postaviti njih dvojicu kao predvodnike prve priredbe u 2021. godini, no tu je nastao problem. McGregor im je uvjetovao kako želi boriti se ove godine.

Nešto se tu naravno pita i Poiriera, koji je već ranije otkrio kako je spreman prihvatiti bilo koji datum tog revanša te da bi s njim trebalo biti najmanje problema dogovoriti uvjete. Ovdje je siguran kako s financijama ne bi bilo problema, za razliku od planirane borbe protiv Tonyja Fergusona, gdje nije bio zadovoljan onim što mu se ponudilo. No, kakva je trenutna situacija i u kojoj su fazi pregovori? Dustin je otkrio ono što on zna.

"Trenutno je situacija takva da postoji lista priredbi gdje je UFC već ugovorio glavne borbe istih pa zbog toga mislim da im se više sviđa opcija siječnja iduće godine. Conor se svakako želi boriti ove godine, a isto tako i ja. Želim još jednu borbu ove godine i mislim kako je tu problem u pregovorima, no isti i dalje traju", rekao je Poirier u razgovoru s Teddyjem Atlasom.

Dvije od tri preostale UFC-ove PPV priredbe u 2020. godini zapravo nemaju potvrđenu glavnu borbu, odnosno obje su ostale bez iste, tako da Poirierovo mišljenje vjerojatno nije u potpunosti ispravno. Naime, UFC 255 ostao je bez borbe Codyja Garbrandta i Deveisona Figueireda, kojeg je zamijenio Alex Perez. Ta priredba još na svom programu ima borbu za titulu ženske muha kategorije između Valentine Shevchenko i Jennifer Maije, no teško će se itko složiti kako je ijedna od te dvije borbe vrijedna "main eventa".

S UFC 256, posljednjom PPV priredbom u ovoj godini, situacija je još gora. Planirana glavna borba između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa u potpunosti je odgođena za neko bolje vrijeme, a tu je još samo obrana titule ženske perolake kategorije, odnosno borba Amande Nunes protiv Megan Anderson. Nunes je, unatoč svojoj velikoj kvaliteti, već potvrdila kako nažalost nije mamac za publiku koja kupuje prijenose. Conor McGregor upravo je to nanjušio i ovdje vidi svoje mjesto, ali UFC iz nekih svojih razloga radije ne bi Irca postavio na taj program.

Inače, prva borba McGregora i Poiriera dogodila se u rujnu 2014. godine na UFC 178 priredbi. Obojica su se tada borili u perolakoj kategoriji, a Irac je tada svojim psihičkim igricama apsolutno uništio Dustina već prije ulaska u Octagon. Tamo ga je onda lako završio već unutar prve dvije minute.

Linker
19. travanj 2024 02:49