UFC

Poirier predložio turnir četvorice za ‘BMF‘ pojas, oglasio se Nate Diaz: ‘Ta dva štrebera ne mogu biti na turniru‘

Nate Diaz

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Dana White također je reagirao na prijedlog Dustina Poiriera

"BMF" pojas trenutno je u vlasništvu Maxa Hollowayja. Velikan slobodne borbe došao je do tog pojasa porazivši Justina Gaethjea na UFC 300 eventu. Nakon odlično odrađenih 24 minute i 50 sekundi borbe, Holloway je pozvao Gaethjea na sredinu kaveza i zatražio je da se otvoreno potuku do kraja meča.

Bio je to potez od velikog rizika, jer Max je mogao mirno privesti meč kraju i pobijediti na bodove. Ipak, u skladu s pojasom za koji su se borili, Holloway se upustio u rizik, a rizik mu se isplatio. Točno u posljednjoj sekundi dvoboja Holloway je brutalno nokautirao Justina i krajem godine vjerojatno će "pobrati" nagrade za najbolji nokaut u ovoj kalendarskoj godini.

Max je u potpunosti opravdao epitet "BMF-a", a mnogi željno iščekuju vidjeti protiv koga će braniti taj pojas u budućnosti. Hollowayja prvo čeka okršaj s Ilijom Topurijom za pojas prvaka u perolakoj kategoriji, a "BMF" titula neće biti u igri tijekom tog meča. Dobar prijedlog po pitanju "BMF" pojasa dao je Dustin Poirier.

"Diamond" je predložio da se u istoj večeri održi turnir četvorice, a pobjednik tog turnira preuzeo bi "BMF" pojas. Poirier je kao sudionike turnira predložio Hollowayja, Justina Gaethjea, Dana Hookera i sebe samog, a ideja se svidjela čak i UFC-ovom predsjedniku Dani Whiteu.

"Zvuči zabavno. Nikada nisam razmišljao o tome, ali sviđa mi se ideja.", rekao je Dana u srijedu ujutro nakon DWCS eventa.

Mnogi fanovi sada su još uzbuđeniji zbog Poirierove ideje, jer očito postoji mogućnost da se nešto takvo organizira. No, ideja se nije pretjerano svidjela jednom bivšem UFC-ovom borcu. Nate Diaz oglasio se putem Instagrama i zapravo nije sama ideja nešto što mu se ne sviđa, koliko popis boraca koji bi mogli sudjelovati na tom turniru.

"Dana, Dan (Hooker) i Max (Holloway) mogu se boriti za moj pojas, ali izbaci drugu dvojicu štrebera iz tih kombinacija. Oni se ne uklapaju u opis BMF-a.", napisao je Diaz putem Instagrama.

image

Instagram story Natea Diaza

Screenshot (instagram, Nate Diaz)

Nate je očito uvjeren kako "BMF" titula pripada njemu, ali on je propustio priliku za osvojiti taj pojas. Zapravo je Diaz borac koji je sudjelovao u prvom meču za "BMF" pojas. UFC je izmislio tu titulu ususret meču između Diaza i Jorgea Masvidala koji je održan u 11. mjesecu 2019. godine. Međutim, Diaz je u tom meču izdominiran i poražen prekidom, pa tako "BMF" pojas nikada nije došao pod njegovo vlasništvo.

Reći da Justin Gaethje i Dustin Poirier ne zaslužuju biti u igri za "BMF" pojas i nazivati ih "štreberima" pretjerano je i za jednog Natea Diaza. Obojica su pravi ratnici i dostojni tog pojasa. Uostalom, Gaethje ga je već imao, a Diaz očito pokušava ostati relevantan u svijetu koji je svojevoljno napustio 2022. godine.

Linker
10. listopad 2024 17:38