UFC

Poirier šokirao McGregora i nokautirao ga u drugoj rundi! Chandler fantastičan protiv Hookera!

Conor McGregor i Dustin Poirier
 Screenshot (twitter, Ufc)
Dustin Poirier tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio je Conora McGregora

Fantastična borba dva vrhunska udarača završila je pobjedom Dustina Poiriera, koji je UFC 257 priredbu pretvorio u svoj vlastiti show. Sredinom druge runde iskoristio je svoju priliku, pogodio vrhunsku seriju udaraca te savladao Conora McGregora koji je u borbu ušao kao veliki favorit. Čak je do najvažnijeg trenutka Conor izgledao vrlo sigurno i samopouzdano, ali Dustin je došao odraditi zacrtano i u tome je uspio.

Borba je krenula tako da Poirier već nakon pola minute ruši McGregora, no na podu su bili otprilike pola minute prije nego se Irac ustao i krenuo kontrolirati klinč. Uz ogradu kaveza nekoliko puta su primijenili poziciju, no konkretniji posao napravio je McGregor, budući da je nekoliko puta dobro pogodio laktom i ramenom. Povratkom na distancu Poirier pogađa seriju odličnih low kickovima, kojima McGregora izbacuje iz balansa. No, Irac je počeo pogađati sjajne udarce i serije koje Poirier nije uspio pročitati. Odlično je Conor završio rundu ostavivši dojam da je došao pružiti svoje najbolje.

Drugu rundu Dustin odmah otvara novim low kickom i sad je već bilo jasno kako je napravio štetu Conorovim nogama. Oko minutu i pol druge runde borci su pasivniji, da bi onda Conor ponovno krenuo naprijed i dobro je pogađao sve do trenutno kad je Dustin osjetio priliku i sjajno pogođenom kontrolom uzdrmao Irca. Primijetio je "Diamond" svoju priliku i napao na pravi način, putem još nekoliko udaraca poslao Conora na pod, a onda tamo na račun još nekoliko pogodaka prinudio suca na prekid borbe. Sjajna izvedba Poiriera koji je ovog puta došao čiste glave i to u potpunosti naplatio.

Michael Chandler odradio je UFC debi onako kako je najavio i kako se nadao, odnosno teško je mogao bolje. Dana Hookera zaustavio je na sredini prve runde sjajnom kombinacijom koju je otvorio udarcem desnom rukom u tijelo, na koji je povezao kroše koji je sjeo točno na bradu Novozelanđanina. Hooker je završio je podu, a Chandler je odmah napao dalje i s nekoliko udaraca naveo suca Marca Goddarda da potpuno opravdano prekine borbu. Chandler je zapravo samo iskoristio vrlo rezerviran pristup i ulazak Hookera u borbu. Nespecifično za njega, kao da je čekao svoju priliku da pogodi udarac iz kontre, ali ona nije došla. Bivši Bellatorov prvak iskoristio je svoju prvu priliku i sad bi ga bez ikakve sumnje trebala čekati velika borba, možda čak za titulu ili privremeni pojas.

Veliki povratak nakon poraza kojim je izgubila priliku boriti se za titulu napravila je Joanne Calderwood. "JoJo" je bila bolja od Jessice Eye u jednoj vrlo dinamičnoj i sadržajnoj borbi. Vrlo agresivnu Jessicu Eye uspjela je zaustaviti kvalitetnim radom iz klinča i većim brojem pogođenih udaraca, a nakon obrbe je zatražila Valentinu Shevcjenko. Borbu protiv prvakinje već je bila izborila, no onda je istu prokockala porazom od Jennifer Maije u borbi koju je nitko nije prisiljavao prihvatiti.

Makhmud Muradov uspješno nastavlja svoju UFC karijeru, a na ovoj priredbi je prekidom u trećoj rundi savladao Andrewa Sancheza, dok je još jedno iznenađenje priredila Marina Rodriguez. Amanda Ribas je prije ove borbe već govorila o ambicijama koje uključuju napad na titulu, ali njena sunarodnjakinja te je planove stavila na čekanje završivši su tehničkim nokautom u prvoj minuti druge runde.

Arman Tsarukyan zatvorio je uvodni program pobjedom nad Mattom Frevolom, dok je Brad Tavares u neizvjesnoj borbi savladao Antonia Carlosa Juniora. Marcin Prachnio spasio je svoju UFC karijeru sudačkom odlukom savladavši Khalila Rountreeja nakon tri runde sjajne borbe, dok je Julianna Pena prekidom u trećoj rundi savladao Saru McMann. McMann je bila blaga favoritkinja, ali isto tako i jedna od pet favorita koji su danas doživjeli poraz. U prve dvije borbe programa pobjede su upisali Movsar Evloev i Amir Albazi.

UFC 260 - Rezultati

Dustin Poirier    def.    Conor McGregor - (TKO R2, 2:32)
Michael Chandler    def.    Dan Hooker - TKO (R1  2:30)    
Joanne Calderwood    def.    Jessica Eye - jednoglasna sudačka odluka
Makhmud Muradov    def.    Andrew Sanchez - TKO (R3  2:59)    
Marina Rodriguez    def.    Amanda Ribas - TKO (R2    0:54    

Arman Tsarukyan    def.    Matt Frevola  - jednoglasna sudačka odluka
Brad Tavares    def.    Antônio Carlos Júnior - jednoglasna sudačka odluka
Julianna Peña    def.    Sara McMann - SUB (R3 3:39)    
Marcin Prachnio    def.    Khalil Rountree Jr.  - jednoglasna sudačka odluka

Movsar Evloev    def.    Nik Lentz - podijeljena sudačka odluka
Amir Albazi    def.    Zhalgas Zhumagulov - jednoglasna sudačka odluka

Linker
15. veljača 2021 23:19