UFC

Policajac iz Philadelphije zna što želi nakon vikenda: ‘Dajte mi borbu protiv Stipe Miočića!‘

Chris Daukaus

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Chris Daukaus imat će priliku postati posljednji UFC pobjednik u 2021. godini

Teškaši su dobili priliku predvoditi posljednju UFC priredbu u 2021. godini. I to ne bilo koji nego oni sa šampionskim ambicijama. Trenutno najpotentniji član teškaškog rostera, Chris Daukaus i Derrick Lewis, koji istog mora savladati ako želi i dalje ostati u krugu onih koji imaju pravo o tronu razmišljati.

32-godišnji Daukaus u ovoj se borbi našao pomalo neočekivano, posebno za nekoga tko je u kolovozu prošle godine odradio svoju prvu UFC borbu. No, od tada ih je nanizao četiri, svaki put upisavši pobjedu prekidom. Posljednji kojeg je zaustavio bio je Shamil Abdurakhimov, a onda je došla ponuda za vjerojatno najveću borbu koji je u tom trenutku mogao dobiti.

"Prozvao sam četiri borca vjerujući kako ću dobiti jednog od njih, no UFC je imao drugačije planove. Nisam očekivao da ću tako rano dobiti ovakvu borbu. No, tu sam, pobjeđujem i ako je potrebno samo to raditi, nastavit ću tako", rekao je Daukaus u razgovoru za BJPenn.com, odmah se osvrnuvši na Lewisove kvalitete:

"Protiv njega svakako morate biti jako pažljivi, on je vrlo vješt momak koji se zna boriti. Bit ću u potpunosti spreman za sve što se može dogoditi u kavezu. Bit će jako uzbudljivo testirati se protiv veterana kao što je on. Smatram da sam stilski bolji od njega u svakom segmentu. Svakako sam brži. Moram mu priznati tu sposobnost da jednim udarcem nokautira, ali kondicija je na mojoj stvari, kao i borba na podu. On ima dobru hrvačku obranu, ali to je to. Vidjet ćemo kako će borba izgledati, ne mogu dočekati."

Pobijedi li Lewisa bit će dio samog vrha. I ne samo to, pobjeda nad Black Beastom osigurava sve reference za poziciju izazivača. Znajući to je vrlo jasno kakva je prilika ispred njega te što mu može uslijediti. No, on se odmah prisjetio borbe koju je već ranije naveo kao nešto što mu zvuči jako zanimljivo. Okršaj policajca iz Philadelphije i vatrogasca iz Clevelanda.

"Iskreno, ne znam što se može dogoditi. Moramo prvo vidjeti kako će proći borba Ganea i Ngannoua", rekao je, otkrivši da smatra kako će Gane pobijediti jer je kvalitetniji, da bi onda ipak dodao nešto vrlo zanimljivo: "Ne znam hoće li biti revanša, kao što ne znam niti kakva je situacija sa Stipom. No, ako se Stipe želi boriti, ja se želim boriti protiv njega. Bila bi to borba za prvog izazivača."

Iznad teške kategorije trenutno je i ta sjena eventualnog dolaska Jona Jonesa, a to je nešto što bi mnogima moglo poremetiti planove. Upitan je još Chris je li razmišljao o možebitnoj borbi protiv njega.

"Jon Jones ja najveći poluteškaš ikad, po mnogima najveći borac ikad. Tako da ima smisla ako on preskoči neke stepenice. No, dugo je već neaktivan, pitanje je hoće li se uopće moći vratiti. Ako se vrati, pitanje je kad će to biti. Ja se mogu fokusirati samo na borbe koje znam da će se dogoditi, a to je trenutno ova protiv Derricka Lewisa. Ako se u međuvremenu pojavi ime Jona Jonesa i bude mi ponuđeno, borit ću se protiv njega. No, ne razmišljam o tome jer tu ništa nije sigurno", odgovorio je.

U svakom slučaju, savlada li Lewisa imat će jako dobru situaciju ispred sebe i koja god borba mu bude ponuđena, neće imati problema istu prihvatiti te će svaka biti itekako značajna i važna. No, prvo mora odgovoriti na ono što će pred njega staviti "Crna zvijer".

Linker
23. travanj 2024 22:33