UFC

Ponovno otkazana borba između Khamzata Chimaeva i Leona Edwardsa

Khamzat Chimaev
 screenshot (YouTube)
Borac iz Švedske i dalje osjeća posljedice COVID-19 oboljenja

Nakon što su se izjalovili pokušaji UFC-a da borbu velter kategorije između Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva organiziraju u prosincu prošle godine, odnosno u siječnju ove, svi su se nadali da bi 13. ožujka mogao biti sretan datum za ovaj dvojac. No, od strane Dane Whitea je potvrđeno kako je borba još jednom otkazana.

Kao razlog su navedene i dalje aktualne posljedice COVID-19 oboljenja kod Chimaeva, što je zapravo bio razlog otkazivanja i drugog planiranog datuma. Khamzat je nedavno izjavio kako je bolest iza njega te da već radi punim intenzitetom, no čini se da ipak nije tako. Nedugo nakon oboljenja i kratkog oporavka, Khamzat je izjavio kako ima "cardio" problema, odnosno da se jako brzo umara, kao što i brzo gubi snagu nakon podizanja nekog tereta. Može se pretpostaviti kako se i dalje bori s istim problemima.

Čini se da će UFC ovog puta napokon odustati od daljnjeg ugovaranja borbe, posebno jer je Edwards željan nastupa. On se naime nije borio od srpnja 2019. godine i pobjede nad Rafaelom Dos Anjosom. Imao je ugovorenu borbu protiv Tyrona Woodleya za ožujak prošle godine, no ona je otpala zbog početka mjera uzrokovanih pandemijom, da bi se nakon toga dogodila situacija s Chimaevim. Edwards je i nakon prošlih otkazivanja tražio zamjenskog protivnika (prije nego je u prosincu naknadno i on obolio od COVID-a) te više nema strpljenja. Može se pretpostaviti kako će ostati na programu priredbe te da će UFC pronaći zamjenskog protivnika. Gledajući po službenom rankingu, Stephen "Wonderboy" Thompson bi tu mogao biti najbolja opcija. Slobodni su također Colby Covington i Jorge Masvidal, no čini se da njih UFC namjerava upariti međusobno. "Rocky" je inače u najboljem nizu unutar cijele kategorije, izuzev prvaka Usmana. Slavio je u osam borbi za redom.

Kad se Chimaev napokon vrati, za pretpostaviti je kako UFC neće odustati od namjere upariti ga s nekim od boraca iz samog vrha te mu na taj način pokušati osigurati što brži ulazak u krug kandidata za napad na titulu. Naravno, ukoliko on pobjedom u toj borbi dokaže da ima kvalitetu.

Linker
18. travanj 2024 05:45