UFC

Portal iz Clevelanda se pita: 'Ostao je samo Stipe! Je li Jones nagovijestio mega meč?'

Portal Cleveland.com, koji redovito i vrlo dobro informirano izvještava o karijeri Stipe Miočića, se pita - "Je li Jon Jones upravo nagovijestio meč protiv Stipe?"

Kada je UFC prvak Jon Jones na društvenim mrežama najavio velike vijesti, a isto je učinio i Poljak Jan Blachowicz, borilački mediji su (pre)lako zaključili da je upravo ovo idući meč na vrhu poluteške kategorije. No, samo dan kasnije je službeno obznanjeno da će se Blachowicz boriti protiv Jacarea Souze na Fight Night priredbi u Sao Paolu, koja se održava u studenom. Pokazalo se da je većina medija napravila grešku. No, ne i dobro upućeni portal Cleveland.com.

Oni su analizirali potencijalne izazivače i zaključili da su svi preostali zauzeti. Johnnny Walker i Corey Anderson će odraditi međusobni meč u studenom. A ako njih dvojicu izbacite iz jednadžbe, tvrdi portal iz Clevelanda, ostaje tek Daniel Cormier. I naravno prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić.

"Bila bi to borba koja bi donijela ogroman novac i jednom i drugom borcu. A to je nešto što bi Stipe zasigurno htio 'iscijediti' prije nego što će se umiroviti za nekoliko godina. Jedina veća borba za Jonesa bi bila ona protiv Brocka Lesnara. Ako je to slučaj, onda trebamo zavezati svoj pojas jer kreće kaos", zaključuje se u tekstu.

Stipe za sada šuti iako je potpuno jasno da ne bi imao ništa protiv meča koji bi mu u potpunosti riješio financijsku budućnost. Osim što je Jones financijski najunosnija opcija, Miočić u tom meču ne može izgubiti toliko, kao u nekim drugima. Jones je globalno priznat kao najbolji P4P borac svijeta od kojeg nije sramota izgubiti pa bi i njegova sjajna ostavština koju je gradio godinama ostala netaknuta. S druge strane, u eventualnom trećem meču s Cormierom bi mogao izgubiti puno više. I pojas prvaka teške kategorije i ostavštinu najboljeg UFC teškaša svih vremena, koja bi se u očima DC-ju sklone američke javnosti ponovno mogla nagnuti na njegovu stranu. Tu su naravno i opcije poput Francisa Ngannoua, koje su vrlo rizične, a niti prilbližno toliko lukrativne kao one protiv Jonesa i Cormiera. Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati konačnu odluku UFC-a jer velike vijesti zasigurno stižu, samo je pitanje kakve će biti!

Linker
28. travanj 2024 16:42