UFC

Posljednja Valentinina protivnica i dalje pod dojmom: ‘Ona je poput Michaela Jordana‘

Lauren Murphy i Valentina Shevchenko (UFC 266)
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Lauren Murphy u svom je napadu na UFC titulu ostavljena bez ikakve šanse

Prošlog mjeseca Valentina Shevchenko još je jednu izazivačicu prekrižila s popisa onih koje mora savladati da bi doslovno počistila kategoriju kojom vlada. Lauren Murphy postala je još jedna od onih koji Valentinu nisu uspjele ugroziti, što smo uostalom vidjeli kroz njenu izjavu odmah nakon borbe. U "Thrill and the Agony" serijalu možemo vidjeti razočaranu Lauren gdje treneru govori kako je bila u nemogućnosti išta učiniti.

Upravo to je osjećaj kakav prvakinja stvara svojim protivnicama. Danas Lauren na to sve gleda drugim očima, odnosno čak je i ponosna što je imala priliku tako nešto osjetiti u borbi. Otkrila je to u razgovoru s Arielom Helwanijem u MMA Houru.

"Ona je bila nevjerojatna. Bilo je ludo biti tamo s nekim tko je na takvom nivou jer do sada se s tako nekim nisam susrela. Loš je osjećaj izgubiti i ovo je prvi put da sam završena u borbi. Mislim da je prekid bio dobar, poprilično sam bila izvan svega u trenutku kad ju je sudac uklonio s mene. Nije to rezultat kakav sam željela, ali moram priznati da je bilo cool biti u borilištu s nekim njenog kalibra. To je dragocjeno iskustvo. Vjerojatno je usporedivo s time kako bi bilo igrati košarku jedan na jedan protiv Michaela Jordana ili kako su se momci osjećali u borbi protiv Khabiba. Ja sam ostala u šoku i rekla sam samoj sebi kako je ova cura jedan drugi nivo", danas s pravim oduševljenjem priča poražena izazivačica.

Kratko je opisala i ono kako se u borbi osjećala te kad je shvatila da ispred sebe ima težak, zapravo u tom trenutku može se reći i nemogući posao.

"Započele smo borbu i već u prvoj izmjeni me pogodila desnim krošeom. Odmah sam zaključila kako ne smijem pokušavati prolaziti kroz to, da će me svakako povrijediti. Praviti se čvrstom bila je loša ideja i loša taktika. Nisam vidjela udarce i to je velik problem. Kad vas pogode udarcem kojeg vidite to je drugačije. Bila sam spremna za njene kružne udarce, lijevu nogu i to me nije toliko ugrožavalo koliko taj desni kroše. Time me je dosta rano uzdrmala. Nakon toga nisam htjela ići s njom u razmjene. Na sve je imala kontru. Sam izraz njenog lica bio je takav kao da me zove i samo čeka da nešto napravim. Tako sam jednom krenula direktom i vidjevši njeno lice sam ga samo povukla. Bilo je ludo. Prisjetila sam se izjave Forresta Griffina nakon borbe protiv Andersona Silve. On je rekao da je pokušao udariti Silvu, ovaj je maknuo svoju glavu i pogledao ga poput glupana, a onda mu kontrirao. Ovdje je bio takav slučaj. Vjerujem da je isto tako bilo momcima koji su se borili protiv Andersona u njegovom 'primeu'. Nije loše biti prisutna prezentaciji takve veličine. Ona je nevjerojatna borkinja", objasnila je Murphy svoje viđenje.

Lauren je shvatila kako su najave i pripreme jedno, a sama borba nešto potpuno drugo. Valentina svakom svojom borbom pokazuje kako je tehnički najkompletnija borkinja koja se do sada pojavila.

Linker
26. travanj 2024 20:30