UFC

Posljednji japanski protivnik Cro Copa potpisao za UFC, nastupa već u subotu

Roque Martinez i Mirko Filipović
 screenshot/YouTube
Borba Alexandera Romanova i Roquea Martineza ubačena je na subotnji UFC Fight Night 177 program

Ako vam je ime Roquea Martineza (16-6-2) odmah zazvučalo poznato, niste se prevarili. Radi se o pretposljednjem protivniku Mirka Filipovića i posljednjem s kojim se susreo u Japanu. Cro Cop se protiv 34-godišnjaka s Guama borio u rujnu 2018. godine, a hrvatski je borac tim putem slavio prekidom u prvoj rundi, odnosno liječnici su prekinuli borbu zbog posjekotina. U toj borbi Martinez nije izgledao loše i tko zna koliko bi problema još stvorio Filipoviću da nije bilo japanskih pravila.

Ostao je Martinez nakon te borbe u Rizinu, upisavši tri pobjede iz četiri nastupa, da bi nakon posljednje borbe postao slobodan borac. Do sada nije s nikim ulazio u posao te je tako dočekao poziv UFC-a da uskoči na priredbu samo par dana prije održavanja iste. Ove subote čekat će ga još jedan debitant, 29-godišnji Alexander Romanov (11-0). Njemu je UFC zapravo tražio protivnika pod svaku cijenu, budući da je on doputovao iz Moldavije i pripremio se za nastup prošlog vikenda, da bi na dan borbe Marcos Rogerio de Lima bio uklonjen s programa zbog pozitivnog COVID testa. Romanovu je zbog sličnog razloga već bila otkazana borba koju je protiv Marcina Tybure trebao odraditi u srpnju.

Na kraju su uspjeli pronaći vrlo zanimljiv ispit u iskusnom Martinezu. Od Romanova se puno očekuje, budući da je riječ o snažnom te vrlo atraktivnom borcu. Inače, oba borca redovito nastupaju na gornjoj granici teške kategorije od 120 kilograma.

Linker
26. travanj 2024 19:28