UFC

Potvrđen sjajan srednjaški dvoboj kao 'main event' u Copenhagenu

Jack Hermansson i Jared Cannonier
 Ilustracija
Iako je informacija i ranije bila poznata, službeni UFC je tek recentno potvrdio glavnu borbu svoje priredbe u danskom Copenhagenu (UFC on ESPN+). Event, koji će se održati 28. rujna u Royal Areni, će predvoditi dvobojem u srednjoj kategoriji Jack Hermansson i Jared Cannonier.

Šved Hermansson (20-4) je sjajnim rezultatima u posljednje vrijeme izborio ulazak u TOP pet kategorije do 84 kile. U posljednjem meču, koji je odradio u travnju ove godine, je svladao "contendera" Ronalda Souzu. To mu je ujedno bilo četvrto uzastopno slavlje i ukupno sedma pobjeda (uz dva poraza) u elitnom UFC-u.

Kada govorimo o Cannonieru, treba naglasiti da se radi o borcu koji se najprije natjecao u teškoj, zhatim u poluteškoj, a sada i u srednjoj kategoriji. Od kada je stigao u diviziju do 84 kile, "The Killa Gorilla" je svladao Davida Brancha i Andersona Silvu. Ukupno u UFC karijeri ima 5-4, ali i dvije velike posljednje pobjede koje su mu i donijele ovaj nastup.

Već ranije su za Copenhagen najavljeni mečevi između Thiaga Alvesa i Gunnara Nelsona u velteru, odnosno Ovincea Saint Preuxa i Michala Oleksiejczuka u poluteškoj diviziji.

Hermanssonu će ovo biti drugi "main event" zaredom, dok će Cannonier prvi put nastupiti kao predvodnik jedne UFC priredbe. Ovo je prvi put da UFC stiže u Dansku.

Linker
24. travanj 2024 13:22