UFC

Povratak Lesnara, GSP-ja ili Ronde na UFC 300 eventu? Dana White tvrdi: ‘Nitko od njih nije dobio poziv‘

Dana White (desno) i Brock Lesnar (lijevo)

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
UFC-ov predsjednik odbacuje navode o povratku nekoć ponajvećih MMA zvijezda

UFC 300 event iz dana u dan sve je bogatiji i vjerujemo da je ‘‘fight card‘‘ gotovo pa kompletiran. ‘‘Matchmakeri‘‘ će dodati još nekoliko mečeva prije nego završe formiranje povijesnog eventa, a ono što još uvijek nestrpljivo iščekujemo, jest glavna borba večeri.

Pretpostavki je puno. Prvotno se očekivao povratak Conora McGregora, a ‘‘Notorious‘‘ i Michael Chandler trebali su predvoditi taj event. Prema svemu sudeći, taj meč dogodit će se tek tijekom ljeta i UFC-u treba neka druga opcija za ‘‘main event‘‘.

Leon Edwards protiv Belala Muhammada ili Alex Pereira protiv Jamahala Hilla/Toma Aspinalla/Israela Adesanye neke su od najčešće spominjanih opcija, a vjerojatno se radi i o najrealnijim opcijama. Meč između Jona Jonesa i Stipe Miočića nije u igri za ovu priredbu.

Naravno, nameće se pitanje jesu li Edwards, Muhammad ili Pereira dovoljno velika i zvučna imena za predvoditi ovakvu priredbu. Očito je da UFC-ovi čelnici također otežu i vjerojatno i sami prebiru potencijalne opcije. Mnoge to navodi na razmišljanje kako će nam UFC ponuditi nešto neočekivano, nešto poput povratka Brocka Lesnara, Georgesa St-Pierrea ili Ronde Rousey. Ako se nadate nečemu takvom, moramo vas razočarati.

UFC-ov predsjednik Dana White dao je izjavu za kanadski Sportsnet te se dotaknuo povratka netom spomenutih imena. Prema navodima Dane Whitea, od toga neće biti ništa.

‘‘Ronda se ne vraća, GSP se ne vraća. Brocku Lesnaru je 45 godina ili nešto takvo (46, op.a.), on se bliži pedesetoj godini života. Nismo zvali nkoga od njih.‘‘, rekao je Dana.

Nismo pretjerano iznenađeni. GSP se nije borio od 2017. godine, dok je Ronda posljednji nastup odradila još 2016. godine. Lesnara smo posljednji put gledali na UFC 200 eventu, dakle također 2016. godine. Njihovi povratci u kavez nemaju pretjeranog smisla, iako bi privukli interes publike.

Dakle, Dana White i UFC ipak nešto drugo spremaju, a White tvrdi da razloga za brigu nema, jer UFC 300 bit će nešto posebno.

‘‘Ovo će biti tip eventa kakav nikad prije nismo imali. Niti jednu borbu nećete htjeti propustiti.‘‘, dodao je Dana.

Puno puta je White razočarao fanove neistinitim tvrdnjama i neispunjenim obećanjima. Teško mu je svaki put zamjeriti, jer okolnosti su uvijek nepredvidljive. Nadamo se da nas ovaj put ipak neće razočarati.

Linker
28. travanj 2024 19:16