UFC

Poznat je zamjenski borac u slučaju da Miočić ili Jones otkažu nastup: UFC se odlučio za strašnog nokautera

Jon Jones (lijevo) i Stipe Miočić (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Više je nego logično da će UFC imati rezervnog borca, jer ipak se radi o glavnoj borbi večeri na UFC 295 eventu

Nešto manje od dva i pol mjeseca dijele nas od UFC 295 eventa koji će se održati u Madison Square Gardenu. Za publiku iz Hrvatske to je vjerojatno najiščekivaniji UFC-ov event u periodu do kraja ove godine, jer ipak će ga predvoditi Stipe Miočić i Jon Jones.

11. studenog (11. mjesec) održati će se UFC 295, a Jon Jones branit će titulu prvaka teške kategorije koju je osvojio početkom trećeg mjeseca ove godine. Jones je na UFC 285 eventu lakoćom porazio Ciryla Ganea ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a sada ga čeka najbolji teškaš u povijesti ovog sporta.

Stipe Miočić najbolji je i najveći teškaš u povijesti, ali nije s se borio od trećeg mjeseca 2021. godine. Stipe je tada izgubio od Francisa Ngannoua nokautom u drugoj rundi, a ranije ovaj mjesec proslavio je 41. rođendan. Mnogi su skeptični oko izdanja u kojem će se Miočić pojaviti, s obzirom na godine i dugu pauzu. Mi ipak nećemo sumnjati u njegovu formu, jer Stipe se priprema za meč protiv borca kojeg mnogi smatraju najboljim borcem u povijesti MMA-a. Porazi li Jonesa, Miočić više neće biti ‘‘samo‘‘ najveći teškaš u povijesti, nego će i on sam ući u krug najvećih boraca ikad.

Mi se prije svega nadamo da će do borbe doći i da niti jedan od ove dvojice neće otkazati svoj nastup. Naravno, ozljede, problemi na vaganju i razni neplanirani problemi uvijek su dio priče i nude mogućnost da jedan od boraca otkaže. Dođe li do otkazivanja, UFC će imati spremnu zamjenu.

Ruski novinar Igor Lazorin prvi je objavio vijest o zamjeni, a MMA Fighting potvrdio je njegove navode. Vjerojatno već možete pretpostaviti tko će biti zamjena, odnosno, pretpostavljate da se radi o Sergeiju Pavlovichu.

Zastrašujući ruski nokauter (18-1-0, 15 KO) trenutno je na glasu kao najmoćniji nokauter unutar teške kategorije. Nakon što je 2018. godine izgubio u UFC debiju od Alistaira Overeema, Pavlovich je nanizao šest uzastopnih pobjeda nokautom. To ga je dovelo do prvog mjesta u poretku izazivača i zasluženo je dobio ulogu zamjene.

Iako je Pavlovich uvijek atraktivan i volimo njegove mečeve, nadamo se da zamjena neće morati napraviti ništa više od pojavljivanja na službenom vaganju te da će u kavezu ipak ‘‘zaplesati‘‘ Jon Jones i Stipe Miočić.

Linker
28. travanj 2024 06:23