UFC

Poznat kompletan raspored UFC eventa na kojem će Rakić tražiti pobjedu karijere

Aleksandar Rakić
 Instagram
Objavljen je kompletan raspored posljednje ovogodišnje UFC priredbe, UFC Fight Nighta 165 koji će se 21. prosinca održati u korejskom Busanu. Tamo će najveću pobjedu svoje karijere tražiti Aleksandar Rakić, a njegova borba protiv Volkana Oezdemira nalazi se na 'co-main event' mjestu'.

Prema trenutnom rasporedu, glavnu borbu ove priredbe, a ujedno i posljednju UFC borbu u ovoj godini, trebali bi odraditi Brian Ortega i "Korean Zombie", Chan Sung Jung. Ovaj vrlo bitan duel perolake kategorije već je dulje vremena poznat kao dvoboj koji će predvoditi program, što uopće ne treba čuditi znajući o koliko kvalitetnim borcima je riječ i kakvu reputaciju korejska zvijezda ima u UFC-u i među fanovima.

Iako se radi o sjajnom i vrlo važnom okršaju, jasno je kako će fanove u regiji puno više zanimati sunaslovna borba. U njoj će Aleksandar Rakić tražiti najvažniju pobjedu dosadašnje karijere. Nakon impresivnog nokauta protiv Jimija Manuwe, ujedno jednog od najboljih nokauta ove godine, austrijsko-srpski borac tražit će trijumf protiv borca koji se prije manje od dvije godine borio za titulu prvaka, Volkana Oezdemira. Švicarac se vratio u formu kakvom je do borbe za titulu došao i najavio je kako se iduće godine ponovno vidi u toj poziciji. Na Rakiću je da ga zaustavi te prema napadu na titulu usmjeri sebe.

Ostatak glavnog programa pripao je domaćim korejskim borcima pa možemo reći kako čak uvodni dio ove priredbe izgleda uzbudljivije i kvalitetnije od ostatka "main carda". No, imat će se i tu što vidjeti. Važno je svakako spomenuti povratak "Korean Superboya", Doo Ho Choija, koji će se boriti protiv Charlesa Jourdaina, a ostali korejski borci na glavnom programu su Da Un Jung, Jun Yong Park i Kyung Ho Kang.

Spomenuti uvodni program ima nekoliko zanimljivih borbi, ali svakako u prvi plan dolazi novi nastup supertalentiranog teškaša Cyrila Ganea. Njega čeka borba protiv Tannera Bosera, kanadskog borca koji je ove jeseni pobjedom debitirao u promociji. Ipak, ta borba ne predvodi "prelimse" nego su tu čast dobili Said Nurmagomedov i Raoni Barcelos. Svakako vrijedi spomenuti i vrhunsku borbu iz vrha muha kategorije između Alexandrea Pantoje i Matta Schnella.

Ukupno se na programu nalazi 13 borbi, a kako je korejska borilačka škola poznata po stvaranju ofenzivno orijentiranih i agresivnih boraca, nema sumnje kako se UFC nada da će se godina u Octagonu završiti uz puno uzbuđenja koje bi borbe u Busanu trebale ponuditi.

UFC Fight Night 165 - Popis borbi

Brian Ortega vs. Chan Sung Jung
Volkan Oezdemir vs. Aleksandar Rakić
Doo Ho Choi vs. Charles Jourdain
Da Un Jung vs. Mike Rodriguez
Jun Yong Park vs. Marc-André Barriault
Kyung Ho Kang vs. Liu Pingyuan

Raoni Barcelos vs. Said Nurmagomedov
Ciryl Gane vs. Tanner Boser
Seung Woo Choi vs. Suman Mokhtarian
Dong Hyun Ma vs. Omar Antonio Morales Ferrer
Amanda Lemos vs. Miranda Granger
Alexandre Pantoja vs. Matt Schnell
Alateng Heili vs. Ryan Benoit

Linker
26. travanj 2024 06:38