UFC

Poznat novi datum UFC borbe brazilskih legendi

Shogun Rua
 screenshot
Treća međusobna borba Mauricija 'Shoguna' Rue i Rogeria 'Minotoura' Nogueire dobila je novi datum.

Nakon što su zbog pandemije koronavirusa postali jedni od mnogih kojima je otkazana već ugovorena borba, Mauricio Shogun Rua i Antonio Rogerio Nogueira, poznatiji kao Minotouro ili jednostavno Lil' Nog, ipak će se boriti. Dobili su novi datum i novu lokaciju, a radi se o UFC-ovom otoku i priredbi koja bi se trebala održati 25. srpnja

Oni su se prvobitno trebali boriti početkom svibnja na UFC 250 priredbi u Rio de Janeiru, a nakon što je ista otkazana su se u problemima našli i zbog ograničenja putovanja. 44-godišnji Nogueira je tom prilikom trebao imati svoju oproštajnu borbu i to kroz treći pokušaj da savlada svog sunarodnjaka. Naime, Shogun je slavio u njihova dva prva ogleda, 2005. u Prideovom ringu te 2015. u Octagonu. Novi datum i lokaciju ekskluzivno je potvrdio Dana White.

Za Shoguna (26-11-1, 10-9-1) bit će to prilika da pobjedom ostane relevantan u vrhu poluteške kategorije, nakon što je u studenom prošle godine odradio neodlučenu borbu protiv Paula Craiga. 38-godišnji Brazilac zapravo je rezultatski u najboljoj formi otkako je u UFC-u i nada se da u njemu još ima kvalitete te svježine za dobre nastupe protiv najbolje konkurencije. Dodatno će dojam pokušati poboljšati trećom pobjedom nad velikim rivalom.

Nogueira (23-9, 6-6 UFC) se kroz većinu svoje karijeru u promociji bori s ozljedama i sličnim problemima pa je tako u 11 godina odradio tek 12 borbi u promociji. Shvatio je i da više nema ono što je potrebno za nastavak, a osim toga je i drugi najstariji borac na UFC rosteru, odmah iza Andersona Silve. Ipak, ima dovoljno motivacije da bi se pripremio i pokušao savladati borca kojeg dva puta nije uspio te protiv kojeg ga porazi prate kroz cijelu karijeru.

25. srpnja će se tako održati priredba predvođena sjajnom borbom srednje kategorije između Roberta Whittakera i Darrena Tilla. Okršaj ove dvije legende svakako će program obogatiti.

Linker
03. svibanj 2024 01:03