UFC

Poznati datum i lokacija borbe Khabiba i Fergusona

Nurmagomedov vs. Ferguson
 screenshot/Youtube
Čini se kako je borba Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona dogovorena te da su se strane usuglasile oko datuma i lokacije održavanja jedne od najvećih borbi u povijesti UFC-a. Čeka se još samo službena potvrda promocije.

Već tijekom ovog vikenda pojavile su se informacije kako je došlo do promjena u vezi dogovaranja borbe Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona te da se ista ipak neće održati u Rusiji, točnije na stadionu u St. Petersburgu, gdje je UFC-ov prvak izrazio želju boriti se. No, sve to dovelo je do ubrzanja cijelog procesa i čini se kako su samo detalji preostali do službene potvrde ove grandiozne borbe.

Kako javlja ESPN-ov Brett Okamoto, Khabib i Tony trebali bi se vratiti na poznato mjesto, odnosno u Brooklyn i tu informaciju iznio mu je predsjednik UFC-a, Dana White. Datum priredbe koja će se tamo održati (UFC 248 ili 249) je 18. travnja. Ovo poznato mjesto odnosi se na Barclays Center dvoranu gdje su se već trebali boriti u travnju prošle godine na UFC 223 priredbi. Ferguson se tada ozlijedio samo pet dana prije borbe, nakon pada preko reflektora, a istog vikenda dogodio se i onaj incident s autobusima i napadom Conora McGregora na iste. Rekli bismo kako se UFC ovim putem vraća na mjesto odakle ne vuku lijepe uspomene, no gledajući što se sve dogodilo nakon toga i koliko im je to donijelo prosperiteta, čini se kako White i ekipa više ne smatraju to najvećom sramotom u povijesti sporta, kako je isti tim putem govorio.

Ovo će biti peti pokušaj međusobnog uparivanja po mnogima dva najbolja borca svijeta i neupitno dva najbolja borca lake kategorije. Obojica se nalaze unutar niza od 12 pobjeda, a Khabibov sadrži i dvije obrane titule prvaka. Ferguson je prije toga bio vlasnik privremenog pojasa, ali je bez istoga ostao nakon gore spomenutog otkazivanja borbe. Ovaj dvojac prvi put je bio međusobno ugovoren u prosincu 2015. godine, kao glavna borba finala 22. sezone Ultimate Fightera. Tada se Khabib povukao zbog ozljede, da bi novo ugovaranje uslijedilo za priredbu četiri mjeseca kasnije. Tada je Ferguson otkazao deset dana prije borbe radi problema s plućima. Novi pokušaj upisan je u travnju 2017. godine, a tada je Nurmagomedov otkazao samo dva dana prije borbe, radi problema nastalih tijekom skidanja kilograma (poznato kao "Tiramisu incident"). Posljednji otkaz je onaj gore navedeni, što nam potvrđuje kako je svaki borbu otkazivao po dva puta. Nakon po jednog pokušaja u 2015., 2016., 2017. i 2018. godini, ove godine ih UFC nije pokušao upariti i svi se nadamo kako će 2020. napokon biti sretna godina te da će fanovi vidjeti najiščekivaniju borbu u povijesti UFC-a.

Linker
30. travanj 2024 00:38