UFC

Poznato je tko će napasti pojas lake kategorije ako Makhachev dobije Oliveiru: ‘On je zaslužio, radi odličan posao!‘

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Vijest je potvrdio Ali Abdelaziz

Ako je vjerovati jednom od najpoznatijih MMA menadžera na svijetu, Aliju Abdelazizu, bivši privremeni prvak u lakoj kategoriji, Justin Gaethje će se boriti za pojas ako njegov klijent, Islam Makhachev pobijedi na UFC-u 294 za dva tjedna u revanšu s Charlesom Oliveirom – tvrdeći da promocija želi suprotstaviti ova dva borca.

Gaethje, trenutačni broj dva na ljestvici lake kategorije, uživa u nizu od dvije pobjede, a nedavno je zaustavio još jednog bivšeg privremenog prvaka, Dustina Poiriera nokautom u drugoj rundi na UFC-u 291 u srpnju u borbi za simbolični "BMF" pojas.

Ranije ove godine, Gaethje je zaustavio val napadačkog talenta lagane kategorije, Rafaela Fizieva, prekinuvši njegov niz od sedam pobjeda u borbama tijesnom većinskom pobjedom u ožujku na UFC-u 295 u sunaslovnoj borbi večeri u Londonu.

Prema gore spomenutim vijestima, Abdelaziz ističe da ako Makhachev obrani svoju krunu protiv Oliveire u Abu Dhabiju – Gaethje bi tada izazvao Dagestanca za pojas.

"Ako Islam Makhachev pobijedi, idući protivnik mu je Justin Gaethje. To je ono što mi želimo, to je ono što UFC želi. Zaslužio ju je i Justin Gaethje. Ne dođete tamo (u kavez) i nokautirate Dustina Poiriera na taj način i ne dobijete priliku za naslov. Mislim da je Justin pokazao da radi odličan posao i zaslužio je svoje mjesto u toj borbi” rekao je Ali Abdelaziz za The Schmo tijekom nedavnog intervjua.

Pokušavajući zaustaviti nalet Oliveire već sljedećeg vikenda na Bliskom istoku, Makhachev je uspio osvojiti upražnjenu krunu u lakoj kategoriji protiv Brazilca još u listopadu prošle godine, a za vidjeti je hoće li biti jednako uspješan za dva tjedna.

Linker
28. travanj 2024 08:02