UFC

Poznato koju četvoricu boraca je Edwards odbio prije nego je uklonjen sa službene ljestvice

Leon Edwards
 screenshot/YouTube
UFC je odlučio Leona Edwardsa ukloniti sa službenog poretka, nakon što je 'Rocky' odbio četiri borbe

Veliko iznenađenje dogodilo se jučer, nakon što je Leon Edwards (18-3, 10-2 UC) uklonjen sa službene ljestvice izazivača UFC-ove velter kategorije, na kojoj se do sada nalazio na trećem mjestu. Razlog toga je što britanski borac nije nastupio od srpnja 2019. godine, uz dodatak kako je neke ponuđene borbe odlučio odbiti. Zapravo, prema informacijama do kojih je došao Ariel Helwani, Edwards je odbio posljednje četiri ponude.

"Nakon što je propala borba protiv Woodleya u ožujku, iduća ponuda bila je da uskoči protiv Usmana u srpnju. Nakon toga mu je ponuđen Colby Covington, dok je njegova borba protiv Woodleya bila upitna. Uslijedio je Geoff Neal pa na kraju Khamzat Chimaev za 19. prosinca. Edwards nije prihvatio niti jednu od tih borbi", napisao je Helwani na Twitteru.

Tu vjerojatno trebamo ubrojati i Stephena Thompsona, koji Edwardsu nije službeno ponuđen, ali je Rocky već putem medija otkrio kako ga ta borba ne zanima.

Edwards se trenutno nalazi u nizu od osam pobjeda i svakako je jedan od boraca koji bi u skorije vrijeme mogao napasti titulu. No, kad pogledamo koga i što je sve odbio, ne možemo se ne zapitati što on zapravo želi. Kao što vidimo, ponuđena mu je bila i borba za titulu, no nju je vjerojatno odbio jer nije htio uskočiti kao zamjena. No, odbiti Colbyja Covingtona? Bilo bi zanimljivo znati sve razloge zašto je došlo do ovoga, ali već od ranije je jasno kako je Edwards s vremenom postao nezgodna osoba za pregovaranje.

Naravno, ovo je privremena mjera, nešto slično kao što je UFC s ljestvice uklonio i Santiana Ponzinibbia. Već prva prava pobjeda trebala bi Edwardsa vratiti tamo gdje je bio te ga učiniti ozbiljnim kandidatom za izazivača.

Linker
22. travanj 2024 19:42