UFC

Predsjednik UFC-a kaže da je 'apsolutno moguć' revanš McGregora i Nurmagomedova

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor
Čini se da bi Conor McGregor ipak mogao preskočiti Tonyja Fergusona kao prvog izazivača lake kategorije i po povratku borbama odmah dobiti priliku revanširati protiv prvaka Khabiba Nurmagomedova.

Predsjednik UFC- a Dana White osvrnuo se na situaciju u kategoriji do 70 kilograma i komentirao potencijalni revanš Irca i Dagestanca. Za najveću zvijezdu promocije McGregora kaže kako će se najvjerojatnije vratiti početkom 2020. godine, a borba s Nurmagomedovom je itekako realna opcija.

"To je jako zanimljiva divizija jer imate Khabiba, Tonyja Fergusona, Conora McGregora, Donalda Cerronea, svi su u igri, Justin Gaethje- postoji toliko nevjerojatnih borbi u toj težinskoj kategoriji, a Khabib stalno priča o borbi s Georgesom St- Pierreom. St- Pierre se umirovio, ali rekao da bi se vratio za borbu protiv Khabiba. Stoga, postoji mnogo ludih i zanimljivih stvari koje možemo napraviti u ovoj diviziji" objasnio je šef UFC-a u razgovoru s Richom Eisenom.

"Bila bi to ogromna borba i apsolutno je moguća", rekao je White za revanš McGregora i Nurmagomedova. "Mislim da će se McGregor vratiti početkom iduće godine. Stoga, realno, svi ovi borci čekaju rujan da vide što će se dogoditi s Khabibom i Poirierom. Nakon te borbe mislim da će se puno toga događati."

McGregor se nije borio od UFC-a 229 održanog u listopadu prošle godine kada je prekidom poražen od aktualnog prvaka Nurmagomedova. Popularni borac iz Dublina u međuvremenu se vratio treninzima te čeka pravu ponudu za svoj veliki povratak u Octagon.

"U Conorovu obranu, njega ne vidite da trči naokolo i snima filmove. On je u sjajnoj formi, redovito trenira i gleda kako će se stvari odigrati", dodao je White.

Čitava laka divizija tako čeka rasplet borbe Numragomedova i privremenog prvaka Dustina Poiriera. Oni se za ujedinjenje naslova bore 7. rujna na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju. Pobjeda Poiriera bila bi dobra za McGregora s obzirom da ga je već porazio u perolakoj kategoriji. Ako Nurmagomedov zadrži pojas otvara se opcija za revanš što bi bila loša vijest za Tonyja Fergusona koji uživa u nizu od 12 pobjeda i još uvijek čeka svoju borbu za naslov.

Linker
22. travanj 2024 22:14