UFC

Prochazka na komentar Rakića o ‘lažnom samuraju‘: ‘On me ne zna i previše priča, ali upoznat će me u kavezu‘

Aleksandar Rakić

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
‘Ako nekoga ne poznajete osobno, kako možete govoriti o njemu? Nikad za sebe nisam rekao da sam samuraj - nema on pojma‘

Aleksandru Rakiću je dovoljno slušati o liku "lažnog samuraja" Jirija Prochazke.

Rakić će se u oktogon vratiti po prvi put nakon što je zadobio ozljedu noge u borbi protiv bivšeg prvaka Jana Blachowicza, prije gotovo dvije godine. Sada će mu na put stati Jiri Prochazka, bivši vladar divizije u poluteškoj kategoriji na UFC 300 priredbi koja nam se napokon približava.

Oba borca će se u ovom okršaju probati oporaviti od svojih posljednjih poraza.

Par dana prije njihovog susreta u kavezu, Rakić je podijelio nekoliko riječi o svom protivniku.

"On je lažni samuraj jer se samurajem ne postaje čitanjem knjigu. Ako ste samuraj, morate živjeti taj način života dugo vremena, a ne zadnje 2-3 godine. Zato stojim iza toga da je on lažni samuraj", rekao je Rakić na UFC medijskom okupljanju u srijedu.

Ovo nije prvi put da se Rakić dotaknuo Prochazkove simpatije prema drevnim japanskim ratnicima. "Raketa" je u intervjuu za MMA Junkie, prije tri godine rekao: "Nije me briga za njega i njegovo lažno samurajsko s****".

Prochazka je odmah odgovorio na komentar Rakića.

"On previše priča, a ni ne poznaje me, ali upoznat će me u kavezu. Tko sam ja. Gdje mogu ići i da je istina da ga mogu pobijediti", uputio mu je Prochazka.

"Ne poznaje me osobno. Ako nekoga ne poznajete osobno, kako možete govoriti o njemu? Nikad za sebe nisam rekao da sam samuraj. Poštujem sve ratnike iz povijesti i s ljudima diljem svijeta dijelim svoje najbolje ideje i najbolje misli koje su mi pomogle da se poboljšam. On ne zna ništa o meni", dodao je.

Nakon što je pobijedio uzastopnim nokautima u drugoj rundi protiv Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa, "BJP" je nadvladao Glovera Teixeiru u borbi od pet rundi i osvojio naslov prvaka u poluteškoj kategoriji na UFC-u 275. Planirao se u kavez vratiti protiv Alexa Pereire no šest mjeseci kasnije bio je prisiljen napustiti titulu zbog ozlijede ramena.

Prochazka se vratio u studenom kada je dobio priliku vratiti pojas u glavnoj borbi UFC 295 večeri protiv bivšeg prvaka srednje kategorije Alexom Pereirom.

"Poatan" je pobijedio Prochazku u drugoj rundi, a sada će baš on predvoditi UFC 300, stavljajući svoje prijestolje u kategoriji do 93 kilograma na kocku, protiv bivšeg prvaka Jamahala Hilla.

Linker
16. travanj 2024 13:38