UFC

Promjena na prvom eventu u kolovozu: Veliko otkriće Ronde Rousey od sada u glavnoj borbi večeri!

Shahbazyan vs. Tavares
 screenshot
Zanimljiv okršaj u srednjoj kategoriji predvodit će novi event u lasvegaškom APEX kompleksu

Veliku promjenu doživjela je prva UFC-ova priredba u osmom mjesecu. U noći s 1. na 2. kolovoza u glavnoj borbi večeri ipak se neće obračunati bivša prvakinja Holly Holm i Irene Aldana.

Taj je dvoboj odgođen za neku drugu prigodu. Potvrdio je to i UFC-a Dana White uz dodatak da su sada glavne zvijezde ovog borilačkog događaja postali TOP 10 borci srednje kategoriji Derek Brunson (20-7) i Edmen Shahbazyan (11-0).

Predsjednik UFC-a tu je informaciju otkrio preko Instagrama dok je razgovarao s nekoć najvećom MMA zvijezdom Rondom Rousey koja, spomenimo, vodi karijeru 22-godišnjeg Shahbazyana.

screenshot/Youtube
Edman Shahbazyan

White je istaknuo kako je ovo vrlo bitan meč za neporaženog mladića kojeg u slučaju pobjede čekaju susreti s 'ubojicama' iz njegove kategorije.

Talentirani 'The Golden Boy' u dosadašnjoj je karijeri upisao 11 pobjeda iz isto toliko nastupa (4-0 UFC). Sve pobjede, osim one u UFC debiju (vs. Darren Stewart, podijeljena odluka sudaca), ostvario je prekidima u prvoj rundi.

Što se tiče ranije spomenutog odgođenog meča, MMA Fighting je kontaktirao menadžera Holly Holm Lennyja Fresqueza koji je otkrio kako je Meksikanka Aldana ta koja se povukla iz borbe te da taj susret vjerojatno nećemo gledati prije listopada. Fresquez je dodao i kako je postojao pokušaj pronalaženja zamjene, ali to UFC na kraju nije uspio izvesti.

"Holly je vrlo razočarana što je došlo do odgode, ali takve stvari se događaju. Naš je cilj boriti se samo s onim protivnicama preko kojih možemo doći do novog napada na titulu. U tu priču se trenutno samo uklapaju dvije djevojke - Aldana i Aspen Ladd, a Ladd više nije u igri", izjavio je Fresquez.

Više informacija o razlozima koji se skrivaju iza Aldaninog povlačenja u ovim trenucima nema.

Linker
26. travanj 2024 20:45