UFC

Prvo nezadovoljstvo radi otkazivanja UFC-a u Londonu: 'Bila sam spremna riskirati zdravlje, zaslužujem honorar!'

 Instagram
Pojavio se prvi borac, odnosno borkinja, koja traži svoj honorar unatoč tome što se UFC-ova priredba u Londonu neće održati ovog vikenda kao što je to bilo planirano radi pandemije koronavirusa. Radi se o Ashlee Evans-Smith, koja je trebala ukrstiti rukavice s Molly McCann u O2 Areni na eventu koji je praktički bio zakazan sve do prije nekoliko dana.

Za razliku od Bellatora koji je isplatio honorare svojim borcima za posljednji neodržani event, UFC za sada šuti. To obično znači da će lisnica ove bogate kompanije ostati zatvorena. I dok one najveće zvijezde koje financijski dobro stoje mogu podnijeti jedne propale pripreme, borci s "undercarda" često nemaju takav luksuz. Oni žive od nastupa do nastupa, a to i nije prečesto. Dva do tri puta godišnje...

"Nisam čula ništa od UFC-a, a koliko novca UFC ima, jasno je da ne rasipaju svoj novac tamo i ovamo za ništa. Znam da su borci s Bellatora 241 dobili kompenzaciju, a oni su odradili svoju vagu. Nadam se da UFC neće napraviti nekakvu takvu svinjariju i reći: 'Niste prošli službenu vagu, nije održana.'Ne kažem da će to napraviti, ali se također previše ne nadam", izjavila je borkinja za portal MMAFighting te je dodala:

"Mislim da zaslužujemo najmanje startni novac. Ja osobno sam bila spremna ići tamo i riskirati svoje osobno zdravlje. Bila sam spremna na karantenu kada se vratim, samo da bih nastupila, da bih odradila posao za njih. I zato se stvano nadam da ću za to biti kompenzirana."

Jedan od boraca koji je bio također na popisu borbi u Londonu, a ostao je bez angažmana u posljednji trenutak, jest i srpski debitant Duško Todorović. I njemu je, baš kao i borcima u nekoliko drugih mečeva, ponuđeno da nastupe na Cage Warriors eventu, koji je zakazan također ovog vikenda. No, Todorović je radi razumljivih razloga morao ostati u zemlji i kao debitant zasigurno nije u poziciji žaliti se radi neisplaćenog honorara.

U sutrašnjem, drugom izdanju Extra Runde s Markom Petrakom, gostuje upravo mladi član UFC-ovog rostera. On je iz prve ruke ispričao kako se ova nesvikidašnja situacija odvijala pa svakako budite uz Fight Site u 13:00 sati kada je zakazana premijera razgovora.

Kako će se situacija s honorarima razvijati, u ovom trenutku je teško prognozirati. No, poznavajući povijest UFC i načina na koji ova kompanija funkcionira, teško je očekivati da će borci dobiti svoje honorare za neodržani event. Opet, možda se ugodno prevarimo...

Linker
30. travanj 2024 14:12