UFC

Rakićeve želje nisu ispunjene, Jiri Prochazka dobio ulogu zamjenskog borca na UFC 267 priredbi

Jiri Prochazka
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Čini se kako je UFC predodredio češkog borca za idućeg izazivača nakon UFC 267 event

Prije dva dana, srpski MMA borac Aleksandar Rakić putem Twittera zatražio je ugovaranje nove borbe. Kao protivnika vidi isključivo Jirija Prochazku, drugorangiranog borca UFC-ove poluteške kategorije. Rakić je trenutno treći u poretku UFC-ovih poluteškaša, a svjestan je kako bi ga pobjeda nad Prochazkom zacementirala na poziciji idućeg izazivača nakon što Jan Blachowicz i Glover Teixeira odrade svoju borbu na UFC 267 priredbi koja će se održati 30. listopada ove godine.

''Moja zadnja borba bila je u ožujku, a ja još uvijek čekam na iduću borbu. Svi znamo dobru borbu za ugovoriti. Nazivaš se samurajem, no želiš da UFC fanovi čekaju do 2022 godine? Slobodan sam i spreman za bilo koji datum do kraja godine'', napisao je Rakić pritom aludiravši na Prochazku koji se voli prezentirati u samurajskom stilu.

Ipak, čini se kako UFC ima drukčije planove. Naime, Jiri Prochazka nakon dvije pobjede u dva UFC nastupa dobio je ulogu zamjenskog borca za UFC 267 priredbu. Prochazka će biti u pričuvi gdje će se također pripremati za borbu te će morati zadovoljiti kilažu na službenom vaganju prije priredbe. Ukoliko se ozlijedi neki od aktera borbe za pojas poluteške kategorije, Prochazka će ga zamijeniti. Ako Glover i Blachowicz ipak uspiju odraditi svoju borbu, Prochazka će biti novčano nagrađen za ulogu zamjenskog borca, naravno, ukoliko zadovolji propisanu težinu na vaganju.

Naravno, uloga zamjenskog borca nije definitivna garancija kako će upravo 28-godišnji Čeh biti idući izazivač, no puno toga govori o trenutnom stajalištu UFC-a po pitanju situacije u poluteškoj kategoriji. Bilo bi sjajno da su UFC-ovi matchmakeri odlučili upariti Prochazku i Rakića na istoj priredbi, no Jiri je dobio nešto drukčiju ulogu. Što će biti s Rakićem i tko će biti njegov idući protivnik, vrijeme će pokazati.

Linker
27. travanj 2024 00:14