UFC

‘Resetirao sam se i odmorio um, tijelo i duh. Sada ću igrati drugačiju igru i ‘ugasiti‘ tu budalu‘

Israel Adesanya i Dricus Du Plessis

 Screenshot/YouTube (TNT Sports)
Israel Adesanya uvjeren je da će se u Perthu vratiti na tron UFC-ove srednje kategorije

Pet dana dijeli nas UFC 305 priredbe koja će se ovog vikenda održati u RAC Areni u australskom Perthu. Glavna borba večeri donosi okršaj aktualnog prvaka srednje kategorije, Dricusa Du Plessisa, i nekadašnjeg srednjedivizijskog vladara, Israela Adesanye. Ako je suditi prema njegovim recentnim izjavama, "The Last Stylebender" spreman je vratiti šampionsko žezlo u svoje vlasništvo.

Adesanya je posljednji put u oktogon kročio još krajem početkom prošle godine, kada ga je, na UFC 293 priredbi, Sean Strickland porazio jednoglasnom sudačkom odlukom. "Izzy" sada tvrdi kako mu je odmor odlično došao da se psihofizički rekuperira, te je uvjeren kako će pobijediti "Stillknocksa" i vratiti se na vrh.

"Ovo je najduža pauza u cijeloj mojoj borilačkoj karijeri. Bio sam prisiljen uzeti pauzu jer je to mom tijelu bilo potrebno. Ne zbog samih borbi, već trening kampova. Mom umu, tijelu i duhu je to bilo potrebno, te mi je drago što sam dobio taj odmor i resetirao se", rekao je nigerijski borac s novozelandskom putovnicom u razgovoru za Stake pa nastavio:

"Moj je tim sve što mi treba. Ja sam ljubazan tip i mnogi ljudi s kojima se povezujem osjećaju kao da me poznaju godinama, ali moj tim je taj koji će uvijek biti uz mene jer me najbolje razumiju. Bio sam već u ovakvoj situaciji, gubio sam i znam kako se stvari mijenjaju, tako da me poraz nije pokolebao. Za nekoliko dana ću ‘ugasiti‘ ovu budalu. Već sam bio ovdje, ali ovaj put ću igrati malo drugačiju igru".

Ima li "resetirani" Adesanya doista formulu za pobjedu nad Du Plessisom, ili će opasni južnoafrički srednjaš obraniti titulu koju je osvojio u meču sa Stricklandom (podijeljena sudačka odluka), saznat ćemo u nedjeljnim ranojutarnjim satima.

Linker
19. rujan 2024 06:13