UFC

Reyes ekspresno nokautirao Weidmana, Rodriguez savladao Stephensa u sjajnoj borbi

Reyes vs. Weidman
 screenshot
Na jutros održanom UFC on ESPN 6 eventu u Bostonu, Dominick Reyes upisao je ekspresnu pobjedu nokautom nad Chrisom Weidmanon, čime je vjerojatno osigurao poziciju idućeg izazivača poluteške kategorije. Yair Rodriguez savladao je Jeremyja Stephensa jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde, dok su pobjede na glavnom programu upisali još Joe Lauzon, Maycee Barber i Darren Stewart. Greg Hardy je bez svoje pobjede ostao doslovno zbog gluposti koju si je dozvolio.

Dominick Reyes napravio je ono što mu je bilo potrebno u borbi protiv Chrisa Weidmana. Debi bivšeg prvaka srednje kategorije u poluteškoj uspio je učiniti najgorim mogućim po njega. Iako je Weidman odlično ušao u borbu, upisao rušenje i prvu minutu djelovao kao da se vrlo dobro snalazi, već tijekom druge minute dobili smo odgovor na pitanje što u ovoj kategoriji može Weidmanova brada. A odgovor je ne puno. Već prvim pravim udarcem Reyes je pogodio pravo mjesto i Weidman se našao na leđima. U stilu pravog nokautera Reyes je krenuo završiti borbu, na podu je pronašao mjesto za još dva udarca, a jedan od njih eliminirao je Chrisa iz borbe te je sudac Herb Dean vrlo pametno i odmjereno odradio prekid.

Sunaslovna borba opravdala je očekivanja, budući da su Yair Rodriguez i Jeremy Stephens ponudili 15 minuta kvalitetne akcije. Meksikanac je puno bolje otvorio, odmah je postavio distancu koja mu odgovara i krenuo je udarcima nogama raditi štetu. Stephens je konstantno pokušavao napraviti nešto više, no kretanje Rodrigueza bilo je upravo onako kako treba biti i gotovo svi pokušaji završavali su bez pronalaska cilja. To je svojevrsna slika prve runde, runde vrlo visokog tempa, ali isto tako runde u kojoj je sve išlo na stranu Rodrigueza. Još je bolje Yair izgledao u drugoj rundi, posebno nakon što je pogodio udarac nogom u tijelo. Stephens je nakon njega klonuo i vrlo brzo je bio na podu. Rodriguez ide po svoju priliku završiti borbu i činilo se kako je blizu tome, ali čvrsti Jeremy Stephens je pokazao zašto je toliko dugo u UFC-u. Uspio se čak posljednju minutu ustati i napraviti prvu ozbiljniju štetu Rodriguezu, ali nedovoljno za ukrasti ovu rundu. Zapravo, tom završnicom spriječio je 10-8 za svog protivnika. Posljednju rundu Stephens uzima, no uz lošu strategiju. Znao je da mu treba prekid, a njega je pokušao izboriti na podu. Brzo je srušio Yaira, gotovo cijelu rundu bio je na njemu, radio je štetu i redovno pogađao, ali niti blizu dovoljno za doći do prekida. Izdržao je Rodriguez sve pokušaje, dočekao znak za kraj borbe i na kraju zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Greg Hardy prvobitno je savladao Bena Sosolija nakon tri runde bez previše akcije. Prve dvije uzeo je na račun dobrog držanja distance i pravovremenih pogodaka, dok je treću izgubio na račun nekoliko dobrih pogodaka Sosolija. No, nedugo nakon proglašenja Hardyju je pobjedu oduzeta jer je snimka pokazali kako je u kutu između rundi koristio inhalator, što je zabranjeno. Veliku pobjedu u svojoj prvog borbi nakon 18 mjeseci uzeo je nekadašnji "kralj bonusa", Joe Lauzon. On je već tijekom prve minute Jonathana Pearcea odveo na pod, a tamo je složio zahvat kojim si je napravio prostor za čisto plasiranje udaraca. U takvoj situaciji nije prošlo dugo do prekida, budući da se Pearce nije imao nikakve šanse izvući.

Svojim nastupom oduševila je Maycee Barber, potvrdivši kako je hype oko nje prisutan s razlogom. Ušla je malo rezerviranije u borbu protiv Gillian Robertson, no kad je vidjela prilika iskoristila ju je do maksimuma. Pogodila je Barber nakon otprilike dvije minute udarac koji je uzdrmao njenu protivnicu, a onda je furiozno krenula po prekid. Kad Maycee Barber tako krene, samo je pitanje kad će borba završiti. Ogromna agresija uz veliku preciznost udaraca nešto je nakon čega se samo može čekati kad će doći kraj borbe. Sudac Herb Dean, koji je na ovoj priredbi bio u fantastičnoj formi, to je sjajno osjetio i nakon nešto više od tri minute spasio je Robertson nepotrebnih daljnjih batina. Program je otvoren borbom u kojoj je Darren Stewart savladao Derona Winna podijeljenom odlukom. Borbu je vrlo lako opisati kao okršaj u kojem je Stewart bio bolji na nogama, dok je Winn tražio svoju priliku kroz hrvanje. Srušio je Engleza šest puta tijekom borbe, no to je dovoljno uvjerljivo djelovalo tek na jednog suca. Preostala dvojica dala su pobjedu "Dentistu", u jedinoj podijeljenoj odluci na ovom programu.

Uvodni program predvodila je borba u kojoj je povratnik Charles Rosa savladao Mannyja Bermudeza njegovim oružjem. Borac koji je poznat po nadimku "Bermudez triangle" pokušavao je nešto napraviti iz gornje pozicije, kad je upao u trokut, a iz njega mu je Rosa složio polugu na ruci koja je dovela do predaje. Treću pobjedu u nizu ostvarila je "Meatball" Molly McCann, uzevši čistu sudačku odluku protiv Diane Belbite, dok je jako lijep debi u promociji ostvario Sean Woodson, također vrlo čistom pobjedom protiv Kylea Bochniaka.

Još jedan debitant koji će dugo pamtiti ovu priredbu je Randy Costa, budući da je prekidom nakon nešto više od dvije minute savladao Bostona Salmona, dok je Sean Brady izvukao odluku u neizvjesnoj borbi protiv Courta McGeja. Brendan Allen još je jedan uspješni debitant, a pobjedu protiv Kevina Hollanda upisao je gušenjem u drugoj rundi, a ništa lošiji prvi nastup nije imao niti Tanner Boser, koji je sudačkom odlukom savladao Daniela Spitza u teškaškoj borbi koja je program otvorila.

UFC on ESPN 6 - Rezultati

Dominick Reyesdef.Chris WeidmanKO (udarcies)R11:43
Yair Rodríguezdef.Jeremy StephensJednoglasna sudačka odluka
Greg Hardyvs.Ben SosoliPoništena pobjeda Hardyja
Joe Lauzondef.Jonathan PearceTKO (udarci)R11:33
Maycee Barberdef.Gillian RobertsonTKO (udarci)R13:04
Darren Stewartdef.Deron WinnPodijeljena sudačka odluka
Charles Rosadef.Manny BermudezVerbalna predaja (armbar)R12:46
Molly McCanndef.Diana BelbiţăJednoglasna sudačka odluka
Sean Woodsondef.Kyle BochniakJednoglasna sudačka odluka
Randy Costadef.Boston SalmonTKO (udarci)R12:15
Sean Bradydef.Court McGeeJednoglasna sudačka odluka
Brendan Allendef.Kevin HollandPrisiljavanje na predaju (RNC)R23:38
Tanner Boserdef.Daniel SpitzJednoglasna sudačka odluka
Linker
21. travanj 2024 21:58